Deel dit artikel
-

René Obermann nieuwe CEO Ziggo

De scheidend CEO van Deutsche Telekom René Obermann wordt begin volgend jaar de nieuwe topman van kabelbedrijf Ziggo.

Per 1 januari aanstaande zal hij Bernard Dijkhuizen vervangen, zo laat het bedrijf weten. Officieus zal Obermann al wat eerder aan de slag gaan, daar Dijkhuizen zijn taken naadloos wil kunnen overdragen aan zijn opvolger.

Eind vorig jaar maakte Obermann bekend dat hij Deutsche Telekom zou gaan verlaten. Daar heeft hij vijftien jaar gewerkt. Bij Ziggo krijgt hij de gelegenheid dichter op de operationele processen te zitten. Het aansturen van Telekom kende een hoger abstractieniveau gezien het bestand met tientallen miljoen klanten op twee grote werelddelen.

Obermanns stijl van leidinggeven is naar eigen zeggen de laatste jaren was losser geworden. Hij probeerde Deutsche Telekom ook meer te profileren als netwerk waar technologiestarters mee kunnen samenwerken. Vanuit die gedachte hoopte hij zijn logge bedrijf beter te laten aansluiten op de snel ontwikkelende internetwereld.

Op 18 april wordt duidelijk of Obermann de baan daadwerkelijk krijgt. Dan stemmen de aandeelhouders over zijn beoogde aanstelling.

Of en, zo ja, welke rol Niek-Jan van Dam heeft gehad bij de banenwissel van Obermann is niet bekend. Van Dam zit in het topmanagement naast Obermann. De Nederlander was baas van T-Mobile Nederland en is sinds enige tijd eindverantwoordelijk voor alle activiteiten van Deutsche Telekom op diens thuismarkt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond