Deel dit artikel
-

Restaurantboeker Quandoo verkocht voor 200 miljoen

Het Europees werkende Quandoo, een site om tafels te reserveren in restaurants, is voor een kleine tweehonderd miljoen euro overgenomen door het Japanse Recruit Holdings.

Quandoo, ook in Nederland actief, is net twee jaar op de markt en probeert op Europese schaal de restaurantmarkt te digitaliseren. Het bedrijf claimt dat op de grote Europese markt nog geen twintig procent van de reserveren via internet plaatsvinden. De rest gaat nog steeds analoog.

Recruit Holdings had sinds eind vorig jaar al een belang in de startup heeft besloten het bedrijf helemaal te kopen. De Japanners hebben als doel om internationaal een van de grootste spelers op het gebied van ‘matching’ te worden. Dat definiëren ze zichtbaar breder dan alleen hun initiële expertise, banenbemiddeling.

Het jonge technologiebedrijf heeft naar eigen zeggen zesduizend restaurants in zijn bestand en verzorgde afgelopen periode zes miljoen boekingen.

In Nederland zijn ze actief in Amsterdam, Utrecht, Haarlem, Amstelveen en Hilversum. Het is een directe maar kleine concurrent van Couverts.nl van RTL. In Amerika zou het een concurrent van Opentable zijn, het bedrijf dat vorig jaar door Priceline werd gekocht.

Foto: paspro (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

Wim

Quandoo is maar een rare website. Of ik nu Amsterdam of ‘mijn lokatie’ (Baarn) invoer, het resultaat is een lijst met restaurants in Duitsland…
Ik houd het bij de Nederlandse reserveringsites.

Erik

Dat is 33.000 per restaurant…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond