Deel dit artikel
-

Restaurantplatforms Formitable en Zenchef bundelen krachten

Het Amsterdamse groeiplatform voor restaurants Formitable en de Parijse ontwikkelaar van restauranttechnologie Zenchef gaan de krachten bundelen. Dankzij hun samenwerking kunnen beide partijen naar eigen zeggen efficiënter innoveren en hun eigen marktpositie in Europa verstevigen.

In deze fase van de samenwerking opereren beide marktleiders nog zelfstandig, waarbij Raymond Wilders (Formitable) en Xavier Zeitoun (Zenchef) aanblijven als CEO’s. Op termijn zullen zij hun samenwerking verder uitbreiden.

Samen beschikken de softwaremakers over een netwerk van 11.000 restaurants. Het partnerschap faciliteert de groei van zowel Formitable als Zenchef in belangrijke markten zoals Duitsland, België en de Scandinavische regio.

De combinatie is een logische stap na de investeringen die beide restaurantplatforms recentelijk hebben opgehaald. Om hun internationale groei te versnellen kreeg Formitable een kapitaalinjectie van tech-investeerder Adriaan Mol. Zenchef haalde op zijn beurt een financiering op bij investeringsmaatschappij PSG Equity. Na het samengaan van de twee ondernemingen neemt PSG Equity een meerderheidsbelang in het gecombineerde restaurantplatform.

 

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond