Deel dit artikel
-

Retailer Leapp is failliet

Retailer Leapp is failliet. De rechtbank heeft vrijdag een aanvraag voor uitstel van betaling omgezet in een faillissement.

De winkels en webwinkel zijn tot nader orde gesloten, zo is te lezen op de site. Aanleiding voor de problemen is dat een beoogde financiering waaraan de afgelopen weken flink is getrokken niet is rondgekomen.

Artikelen die in de webshop zijn besteld en betaald, zullen de komende dagen worden verzonden, belooft het bedrijf.

Tot het faillissement horen volgens het Centraal Insolventieregister ook nog activiteiten als Facebookzakelijk, Tweedehandsmac.nl, Onderwijspc.nl en bedrijfspc.org.

Oprichter Rogier van Camp (foto) komt uit een ondernemersfamilie. In 2011 begon hij een winkel voor ‘refurbished’ (opgeknapte) producten van Apple. Leapp leek een van de succesvolste ketens op dit gebied, al was er ook veel kritiek op de ‘veel te dure prijzen’.

Dat was ook de conclusie van de Consumentenbond na een onderzoek eerder dit jaar. De bond was niet onder de indruk van de geleverde iPhone 6 toestellen van onder meer Forza, Swoop en Coolmix. Vaak zat er nog een oude accu in.

Vorig jaar blaakte Leapp nog van gezondheid, althans zo leek het. In 2016, een jaar nadat Gilde als meerderheidsaandeelhouder was binnengehaald, was het bedrijf al uitgegroeid tot 22 vestigingen in Nederland, België en Duitsland. Vooral Duitsland moest voor groei gaan zorgen. Het bedrijf had in dat jaar een omzet van ruim 20 miljoen euro en 170 medewerkers. De 24ste winkel werd afgelopen april in Delft geopend.

In Nederland heeft Leapp verder winkels in onder meer Almere, Amsterdam. Amersfoort en Utrecht.

De bedoeling is dat met de curator de mogelijkheden voor een doorstart worden bekeken.

 

Deel dit bericht

7 Reacties

Maurice Van Vries

Van Gamechanger tot een snelle faillisement.
Apart dat een bedrijf van deze omvang zo snel weer zijn spullen kan inpakken.

Bart

Dit zat er aan te komen. Dit krijg je als je geen toegevoegde waarde biedt. Opgeknapte producten voor een iets lagere prijs als nieuwe producten. Daar trappen niet veel mensen in.

Gijs

Tja, na het failliete PC4Everyone (ook failliet gegaan), dachten ze er een hip sausje overheen te gooien en opnieuw een luchtbel te creëren.

Toegevoegde waarde was en is niks, en wij de consument is weet de dupe!

Ate - Snakeware

Opgepoetste 2de hands lijkt me een vak apart. Bovendien geldt ook nog eens:

Offline = moeilijk
Retail = moeilijk
Hardware = moeilijk

Groot respect dus voor partijen die hierin, naast omzet wel winst en continuïteit/ merkwaarde weten te creëren.

Ik ken er maar een paar die dat doen.

Arne de Vos - AdCon

Wat ook niet heeft meegeholpen natuurlijk is het feit dat Apple zelf ook gereviseerde producten aanbiedt. En er is op dit gebied nog aardig wat concurrentie zoals iUsed, macRelife, Forza, etc.

Peter

Ik vind dat veel Refurbished aanbieders wel degelijk waarde toevoegen, Leapp was gewoon simpelweg te duur met echt zeer verouderde apparatuur. Andere partijen bieden nieuwere apparaten voor een 50% a 60% van de nieuwprijs, dan is er wel degelijk een groot voordeel te behalen. Refurbished heeft absoluut bestaansrecht, maar moet niet uitgemolken worden, en dat leek Leapp wel te doen. Benieuwd of ze een doorstart maken en als dat zo is, wat er gaat veranderen.

Rene

Altijd goede ervaringen gehad met dit bedrijf… Producten naar tevredenheid en naar klantvriendelijkheid wat mij betreft een hoge score….. Vooral voor het personeel ontzettend jammer.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond