Deel dit artikel
-

Retailers Shopify bereiken 62 miljoen klanten

De webwinkels van Shopify hebben 62 miljoen internationale bezoekers die vorig jaar tenminste twee aankopen bij dezelfde shop hebben gedaan. Gemiddeld bestellen ze 3,8 keer per jaar, zo blijkt uit cijfers over 2018 die het Canadese bedrijf heeft vrijgegeven.

Shopify is een platform voor kleine retailers die een eigen webwinkel kunnen inrichten. Dat zijn er inmiddels zo’n 820.000. Daarvan maken er 5300 gebruik van Shopify Plus, het platform voor grotere retailers. Het aantal retailers dat jaarlijks 1 miljoen dollar omzet is in 2018 met 58 procent gestegen.

Webwinkels zijn goed voor 80 procent van de omzet, daarnaast heeft Shopify kassasoftware die voor diverse kanalen is in te zetten. 100.000 klanten maken daar gebruik van.

De handelsomzet voor aangesloten retailers bedroeg in het eerste kwartaal 11,9 miljard dollar tegen 8 miljard een jaar eerder. In het eerste kwartaal zette Shopify zelf 320 miljoen dollar om.

Uit de cijfers blijkt dat Duitse consumenten de snelste beslissers zijn. Zij kopen binnen 18 minuten nadat ze een artikel hebben gezien. Amerikanen wachten 23 minuten. Japanners besteden het meest per transactie, zo’n 142 dollar. In de VS is het gemiddelde 81 dollar.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond