Deel dit artikel
-

Returnless sluit vervoerder Brenger aan

Brenger is de volgende logistieke partij die aansluit op het retourenplatform dat Returnless ontwikkelde voor webwinkels.

Consumenten die een wat groter object retour willen sturen naar de webwinkel kunnen dat nu makkelijk regelen op Returnless. Ze krijgen een extra vervoersoptie erbij. Brenger sluit aan waar onder meer PostNL, DHL, DPD en Budbee al aanwezig waren.

Met de retourdienst worden zowel verkoper als consument ontzorgd en besparen zij CO2-uitstoot door het retour te laten meeliften op bestaande ritten. Daar krijgt betreffende koerier, die de route toch al reed, vervolgens wat extra voor betaald. Op dit moment maken webshops veelal gebruik van een eigen of gecontracteerde transportdienst om grote producten op te halen en te retourneren.

Brenger, van ondernemers Wisse Koedam en Derk van der Have, is gespecialiseerd in het vervoeren van grote objecten zoals banken, kasten of – bijvoorbeeld – surfplanken. Het bedrijf uit 2016 werkt al samen met partijen als Marktplaats, BVA Auctions , verscheidene woonwinkels en honderden koeriersbedrijven.

Returnless biedt webwinkels sinds 2020 retoursoftware voor het versoepelen van het retourproces. De software bestaat uit een retourportal en digitaal retourformulier. Ze hebben integraties met de grootste e-commercetools en vervoerders die in Nederland worden gebruikt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond