Deel dit artikel
-

Revisie Ethereum succesvol afgerond

De revisie van Ethereum, bekend als de Merge, is donderdag succesvol voltooid. De blockchain werkt nu niet langer op basis van proof-of-work, maar het veel zuiniger proof-of-stake.

Ethereum, de thuisbasis van Bitcoin rivaal Ether, zou nu ongeveer 99,9% minder energie moeten verbruiken. Dat is vergelijkbaar met een land als Finland dat zijn elektriciteitsnet afschakelt.

De belangrijkste reden is dat voor transacties en voor het delven van crypto’s geen ingewikkelde rekensommen moeten worden opgelost.

Delvers worden vervangen door validators, mensen die ten minste 32 ETH ‘inzetten’ door ze naar een adres op het Ethereum-netwerk te sturen waar ze niet kunnen worden gekocht of verkocht.

Ethereum introduceerde in 2020 al eens een proof-of-stake-netwerk genaamd Beacon Chain, maar tot aan de Merge was dat meer een soort oefenterrein voor de grote stap.

De rivisie startte vanochtend om 7:44 uur, en werd door 41.000 mensen op YouTube gevolgd tijdens een ‘Ethereum Mainnet Merge Viewing Party’. Zij keken met ingehouden adem toe hoe belangrijke statistieken binnendruppelden die suggereerden dat de kernsystemen van Ethereum intact waren gebleven.

Na ongeveer 15 lange minuten werd de Merge officieel afgerond.
De Ether kreeg overigens geen boost na afronding.

Ethereum, geïntroduceerd in 2015, breidde de kernconcepten van Bitcoin uit met slimme contracten, resulterend in fenomenen als NFT’s, oftewel niet-overdraagbare tokens.

‘Dit is de eerste stap in de grote reis van Ethereum naar een zeer volwassen systeem, maar er zijn nog stappen te gaan’, benadrukte Vitalik Buterin, de visionair achter Ethereum. De hoge kosten en lage snelheden van Ethereum zijn nog niet aangepakt door de update van vandaag.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond