Deel dit artikel
-

‘Revolutie retailtechnologie staat om de hoek’

“Het duurt niet lang of we zien the next big thing in retail uit Silicon Valley komen”, zegt toptechnoloog Paul Wilkinson van Tesco na een bezoek aan de westkust van Amerika.

Wikinson doet ieder jaar een grote ronde langs de meest innovatieve bedrijven in Silicon Valley, op zoek naar relevante nieuwigheden voor zijn werkgever. “Wat me verbaast is de hoeveelheid startups, van wie er veel zich op retailtechnologie richten. Het kan daarom niet lang meer duren voordat we the next big thing zullen zien.”

Maar dat zal niet dit jaar zijn. Ondanks zijn vele bezoeken aan een verscheidenheid van bedrijfjes zat hét idee of dé technologie er niet tussen.

Toch vond Wilkinson een aantal nieuwigheden waar de Engelse grootgrutter en warenhuis Tesco praktisch nut van kan hebben.

Verscheidene bedrijfjes ontwikkelen technologie waarmee consumenten in de winkel worden beloond voor gedrag buiten de winkel. Bijvoorbeeld: wie in een x-periode een y-aantal kilometers heeft hardgelopen zou met korting een sportdrankje of powerbar kunnen kopen in een winkel. Ander voorbeeld: apparatuur om personen en omgevingen mee te meten, om maten en 3D-blauwdrukken voor meubels en kleding aan webshops te kunnen doorgeven.

Foto: Shashi Bellamkondo (cc)

Deel dit bericht

3 Reacties

Fred van Rijswijk

Denk zeker dat de ‘Next Big Thing in Retail’ gaat komen, en idd zijn er steeds meer en best veel startups bezig met retail. Van bezorging (same-day) tot instore analytics

Ruud List

Hm, vind dit een bedenkelijke ontwikkeling. Naar mijn gevoel tast je hiermee een vrijheid aan en ontneemt dit fenomeen het individu het denken. Een mens wordt hierdoor geleefd.

Bart Creemers

Mooie ontwikkelingen inderdaad. Ik merk zelf dat de vraag naar dit soort technologische ontwikkelingen toeneemt op de winkelvloer. De adoptiecurve van de consument waarmee technologie wordt omarmt, zorgt ervoor dat bedrijven steeds meer moeten investeren in IT. De eindklant eist als het ware dat bedrijven bijblijven op het gebied van technologie, het gaat allang niet meer enkel om de interne IT-infrastructuur die up to date moet blijven

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond