Deel dit artikel
-

Rhapsody in VS ook op mobieltje

Real Networks heeft in de Verenigde Staten een overeenkomst gesloten met Sprint voor Rhapsody Radio. Wie in Amerika bij Sprint een abonnement heeft kan er voor 6,95 dollar per maand Rhapsody Radio bijkrijgen.

Rhapsody is een van de populairste betaalde muziekdiensten in de Verenigde Staten. Iemand die een abonnement heeft op Rhapsody wordt geen eigenaar van de muziek, maar huurt die. Dat Rhapsody voortaan ook op het mobieltje te beluisteren zal zijn, is niet verwonderlijk. Eerder dit jaar zei Lee Joseph, manager van de mobiele busines unit van Real Networks in Europa, al tegen Emerce dat de kans groot was dat Rhapsody ook naar het mobieltje zou komen.

Bij die gelegenheid zei hij ook dat het technisch geen enkel probleem zou zijn om met een mobiele muziekdienst te komen, maar dat er wel voldoende geschikte (umts-achtige) toestellen in omloop moesten zijn. Ook zei hij dat het in de lijn der verwachting lag dat de nieuwe mobiele muziekdienst eerst in de Verenigde Staten gelanceerd zou worden en pas later in Europa, omdat Real daar vandaan komt en het daar al een samenwerkingsverband met Sprint had.

Sprint-abonnees die een abonnement nemen op Rhapsody van Real Networks krijgen behalve muziek ook podcasts, kunnen videos bekijken, krijgen muziek nieuws en de freestyle rap-dienst “Beats N Breaks.”  Rhapsody krijgt geen monopolie op de Sprint-telefoon. Vorige maand sloot Sprint al een overeenkomst met satellietreadio-station Sirius.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond