Deel dit artikel
-

Rijksoverheid lanceert digitale tools tegen Brexit moeheid

De Rijksoverheid zet digitale tools waarmee ondernemers en zorginstellingen zich op de Brexit kunnen voorbereiden. Doel is om ondernemers te wijzen op mogelijke blinde vlekken in hun voorbereiding of nog eens kritisch te laten kijken of ze Brexit-proof zijn. Een no-deal Brexit op 31 oktober is volgens de overheid nog steeds een reële mogelijkheid.

Een goede voorbereiding op de Brexit is noodzakelijk, zegt minister Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Als het Verenigd Koninkrijk geen onderdeel meer is van de EU krijgen bedrijven te maken met allerlei nieuwe regels en procedures, waaronder douaneformaliteiten.

Op Brexitloket.nl staat onder meer een interactieve Track & Trace-tool. Hiermee kunnen ondernemers zelf een virtueel transport ondernemen van Nederland naar het Verenigd Koninkrijk en vice versa. Zo zien zij direct welke obstakels zij onderweg kunnen tegenkomen. Wanneer een bepaalde stap nog niet op orde is, kunnen zij direct doorklikken naar een webpagina om dat recht te zetten. Concreet en praktisch.

Verder zijn er de Brexit Wake-up calls; podcasts waarin experts en ondernemers uit verschillende branches hun ervaringen delen en tips geven. De eerste podcast van een reeks van acht is vanaf vrijdag te beluisteren op nu.nl.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond