Deel dit artikel
-

Rijkswaterstaat schrijft prijsvraag uit voor watercloud

Rijkswaterstaat start een prijsvraag voor de ontwikkeling van een watercloud. Overzicht, openheid en uniformiteit van watermodellen en betrouwbare data zijn belangrijk voor waterbeheerders. Een platform waarin je met deze modellen, data en software kunt rekenen zou uitkomst kunnen bieden.

Watermodellen maken onder meer berekeningen over het gedrag van golven. Maar ze kunnen ook berekenen of onze rivieren in de toekomst nog genoeg ruimte hebben en welke effecten bepaalde veranderingen in het klimaat zullen hebben.

Rijkswaterstaat wil de data die het heeft verzameld nu samenvoegen met de data van waterschappen en centraal beschikbaar stellen in een watercloud. Door alle informatie in de cloud te ontsluiten willen Rijkswaterstaat en waterschappen meer onderlinge samenhang creëren tussen de verschillende gegevens en een naadloze samenwerking tussen waterbeheerders, marktpartijen en kennisinstituten.

Naast de datahuishouding en de rekensoftware maken de visualisatie en kwaliteitsborging ook deel uit van het concept. Hierdoor zijn de modellen en data makkelijker te bereiken en is er meer ruimte voor innovatie binnen het waterbeheer in Nederland.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

1 Reactie

Maaike Brouwer

De inschrijving voor de prijsvraag is al verlopen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond