Deel dit artikel
-

Rituals betreedt Amerikaanse markt met online shop

Amerikanen hoeven niet meer met het vliegtuig naar New York om bij het Nederlandse cosmeticamerk Rituals te shoppen. Het bedrijf opende vanochtend zijn Amerikaanse webwinkel.

Met de opening van het Amerikaanse filiaal boort Rituals in een keer een markt met tientallen miljoenen potentiële klanten aan. Deze nieuwe markt was al een paar maanden in voorbereiding, maar vanochtend kon e-commercebaas Hans Voorn officieel het startschot laten klinken. Op Twitter.

 

De cosmeticamarkt staat online nog in de kinderschoenen. Dat komt deels door de sector zelf, omdat er constant juridische conflicten en belemmeringen waren over wie welke rechten had om wat online te verkopen. Rituals heeft die beperking niet omdat het baas in eigen huis én eigen winkel is.

Eind vorig jaar werden de Europese webwinkels al geopend. Een deel van het binnenkomende verkeer aan die winkels komt uit sites van publishers die het affiliatemarketingprogramma via Zanox gebruiken.

Kort voor het weekend werd bekend dat Rituals’ branchegenoot Douglas meer dan honderd medewerkers moet ontslaan vanwege een reorganisatie. Die heeft deels betrekking op het verbeteren van het online kanaal. Douglas is te lang gericht geweest op de fysieke handelskanalen en de directie onderkent nu dat het digitale kanaal niet snel genoeg is gegroeid.

Foto: Trostle (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond