Deel dit artikel
-

Roaming EU blijft nog tien jaar

De Europese Unie zal de Roam Like at Home-regeling met nog eens tien jaar verlengen. Daarover is overeenstemming bereikt. Consumenten hoeven tot 2032 geen extra kosten betalen voor het gebruik van hun mobiele telefoon binnen de EU.

De roamingtarieven binnen de EU werden in 2017 afgeschaft. Alleen het VK is inmiddels uitgestapt vanwege Brexit. Toch rekenen aanbieders geen extra kosten voor het bellen in Engeland.

De regelgeving is ook verder aangescherpt. Zo mogen aanbieders de kwaliteit van de roamingdiensten niet verminderen, door bijvoorbeeld van 4G naar 3G te schakelen.

De wholesale-tarieven voor roaming zullen dit jaar worden beperkt tot twee euro per gigabyte en geleidelijk dalen tot één euro in 2027.

Verder wordt nog onderzocht of de toeslagen voor gesprekken binnen de EU, bijvoorbeeld vanuit Nederland naar Duitsland, kunnen worden beëindigd. De kosten van oproepen binnen de EU zijn momenteel beperkt tot 19 cent per minuut.

Deel dit bericht

1 Reactie

Koenraad

Jammer dat deze afspraken maar van tijdelijke aard zijn. Maar zeker positief dat ze verlengd worden en de overgebleven kosten naar beneden worden gehaald!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond