Deel dit artikel
-

Roamingkosten halverweg 2017 afgeschaft

De roamingkosten in Europa worden vanaf medio 2017 afgeschaft. Daarover hebben de Europese ministers en het Europees Parlement een voorlopig akkoord bereikt, zo laat eurocommissaris Günther Oettinger vanochtend via Twitter weten.

De voorstellen, die vorig jaar werden voorgedragen door Neelie Kroes (Digitale Agenda), waren al goedgekeurd door het Europees Parlement, maar er was onenigheid over de datum waarop de nieuwe regels moesten ingaan.

De eerste deadline van 1 januari 2015 werd dan ook niet gehaald.

Er is ook overeenstemming bereikt over netneutraliteit. Aanbieders van internet moeten voortaan al het internetverkeer gelijk behandelen; blokkeren of afknijpen van internetverkeer is alleen toegestaan in het geval van een cyberaanval of tijdens extreme piekperioden.

Deel dit bericht

2 Reacties

Kees Appelschiller

2017 duurt nog even. Ik neem aan dat ze al veel eerder gaan adverteren met aanbiedingen waarin je hier niet meer voor betaalt!

Johan Alphons: Independent traveler spaceship Earth

Ik heb het altijd al een belachelijke maatregel gevonden.
Hier in Nederland zit je waar dan ook één uur van de grens en moet je al roamingkosten betalen terwijl in landen als Frankrijk of Duitsland, je dagenlang van je standplaats kunt zijn en lekker goedkoop bellen en internetten.

Ik sluit me bij de vorige reageerder aan, eerstvolgende aanbieder die roaming standaard in abbo opneemt heeft mij als klant

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond