Deel dit artikel
-

Robotaxi verdeelt San Francisco

Twee autonoom rijdende taxibedrijven – Waymo en Cruise – mogen sinds kort in San Francisco 24 uur per dag hun diensten aanbieden. Dat heeft de California Public Utilities Commission (CPUC) bepaald. Voorheen mochten ze alleen ’s nachts betaalde ritten rijden.

De inzet van de autonome taxi’s verdeelt San Francisco. Uber- en Lyft-chauffeurs zijn bang dat ze werk verliezen, meldt de BBC. Chauffeurs van vuilniswagens klagen dat de auto’s vaak kapot gingen en hun voertuigen blokkeren. De brandweer van San Francisco heeft de auto’s om dezelfde reden bekritiseerd – naar eigen zeggen zijn ze dit jaar 55 keer gehinderd.

Lichamelijk gehandicapten vragen zich af hoe ze zonder hulp van een chauffeur in taxi’s zouden kunnen stappen. Mara Math, een lid van de Paratransit Coordinating Council, zegt dat de omarming van robotaxi’s ‘gehandicapte San Franciscanen in de kou zou laten staan’.

Anderen geloven dat de technologie zich simpelweg nog niet veilig heeft bewezen. Matthew Sutter, een taxichauffeur in San Francisco, zegt: ‘Ik ben voor technologie, maar het is een gevaar voor de inwoners van San Francisco.’

Slechts acht dagen na de stemming om het gebruik van robotaxi’s uit te breiden, was een Cruise-taxi betrokken bij een ongeluk met een brandweerwagen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond