Deel dit artikel
-

Robotics Centre van Universiteit Twente officieel gestart

Een belangrijke mijlpaal op de Universiteit Twente: het Robotics Centre is sinds januari officieel gestart. Het Robotics Centre is dé plek waar studenten worden opgeleid en partners als (semi-)overheden, bedrijven, NGO’s en kennisinstellingen samenwerken aan robotica-oplossingen die ons dagelijks leven verbeteren.

Het centrum is volgens de universiteit dé plek waar de toekomst van robotica vormgegeven wordt en waar tegelijkertijd mensen centraal staan. ‘We hebben vooral oog voor de combinatie tussen techniek en mens en maatschappij. Naast dat er nieuwe innovaties en oplossingen worden ontwikkeld binnen de thema’s gezondheidszorg, industrie en samenleving, zijn we ook een plek voor inspiratie, discussie en dialoog. Geen gesloten bolwerk, maar een plek waar iedereen terechtkan, ook niet-academici.

Het Robotics Centre van de UT is een gezamenlijk initiatief van de faculteiten Engineering Technology (ET) en Electrical Engineering, Mathematics en Computer Science (EEMCS).

Het Robotics Centre van de UT wordt getrokken door de faculteiten EEMCS en ET en werkt actief samen met de overige faculteiten en UT-onderzoeksinstituten. Het managementteam bestaat naast Van Roon uit de hoogleraren Stefano Stramigioli, Herman van der Kooij, Dirk Heylen en Dannis Brouwer en Jan Broenink als opleidingsdirecteur van de master Robotics.

Qua infrastructuur wordt er gebruikgemaakt van de verschillende roboticalabs op de campus. De plannen voor een eigen plek voor het centrum in gebouwen de Westhorst en Carré zijn in ontwikkeling.

Op 28 maart , tijdens de jaarlijkse UT Robotics Day, wordt het Robotics Centre officieel gelanceerd. Meer informatie is te vinden op de website van het Robotics Centre.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond