Deel dit artikel
-

Robotmaaier voor klein gazon

Wie denkt dat Automowers uitsluitend geschikt zijn voor grote gazons heeft het mis. Husqvarna, naar eigen zeggen uitvinder van de robotmaaier, introduceert de Automower 305. Deze is speciaal ontwikkeld voor kleine gazons en heeft net als zijn grote broers geavanceerde functies.

De machine beschikt volgens de fabrikant over ‘dezelfde slimme functies’ als van de andere Husqvarna Automowers. De hellingsregeling zorgt dat de maairobot ook heuvels (tot 40 procent) aan kan en de ecomodus verlaagt het energieverbruik, waardoor de maaier minder vaak naar het laadstation hoeft. De functie Systematic Passage Mowing loodst de maaier automatisch door smalle doorgangen.

De robotmaaier is ook voorzien van een vorstsensor die voorkomt dat een bevroren gras wordt gemaaid en beschadigd. Daarnaast beschikt de maaier over functies als een botssensor en een automatische maaistop bij het optillen van het apparaat. Een pincode maakt diefstal zinloos.

Husqvarna Automowers hebben een draaischijf met daaraan drie flexibele maaimesjes. Wanneer er een object op het gazon ligt, klappen de mesjes automatisch in. Dat biedt extra veiligheid in tegenstelling tot andere robotmaaiers die met gefixeerde messen werken en wel schade kunnen aanrichten. Desgewenst kan het maaischema automatisch aangepast worden aan de zonopkomst en -ondergang. Er is daarmee geen enkele kans dat egels of andere kleine (nacht)dieren in schemering of duisternis een actieve robotmaaier zullen tegenkomen.

De Automower 305 is per direct verkrijgbaar voor 1099.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond