Deel dit artikel
-

Robots krijgen hun eigen blockchain

Het duurde even voordat ze in beweging kwam, maar toen rolden de volzinnen er toch uit. Robot Sophia was gisteren te gast op CES in Las Vegas tijdens een conferentie over Digitaal Geld.

De nieuwe humanoïde robot van Hanson Robotics heeft geen ledematen, maar kan haar hoofd wel levensecht bewegen. Die levensechte emoties zijn volgens de makers belangrijk willen we straks optimaal met machines kunnen communiceren.

Sophia kan nog altijd niet op iedere situatie reageren en heeft vooral context nodig. Maar dat gaat veranderen, verzekerde uitvinder Roger Hanson tegenover moderator Michael Casey.

Hanson werkt namelijk aan een blockchain voor kunstmatige intelligentie waar ontwikkelaars kennis kunnen delen en inkopen. Voor dit initiatief is onlangs een zeer succesvolle ICO gelanceerd. Eind december werd langs deze weg in 66 seconden 36 miljoen dollar opgehaald. Het is de bedoeling dat SingularityNET nog dit jaar van start gaat. Het netwerk moet uiteindelijk fungeren als een universeel brein en niet alleen voor Sophia.

Hanson zegt zelf verrast te zijn door de belangstelling voor zo’n cloudnetwerk voor kunstmatige intelligentie. “Maar ik ben er blij mee. Het geeft aan dat veel ontwikkelaars dezelfde ideeën koesteren.”

Sophia wenste er gisteren zelf overigens niets over te zeggen. “Lets move on”, klonk het vermoeid.

Foto: ITU Pictures (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond