Deel dit artikel
-

Robots, zelfrijdende auto’s en VR op IFA

Robots, zelfrijdende auto’s en virtual reality domineren dit jaar de IFA, de grootste elektronicabeurs van Europa die vrijdag de deuren opent voor de vakhandel, maar vandaag al de pers ontvangt.

Wat ooit begon als een tweejaarlijkse tentoonstelling voor radio’s – vandaar de naam Große Deutsche Funk-Ausstellung – is tegenwoordig een staalkaart van nieuwe technologische ontwikkelingen. Televisies, huishoudelijke apparatuur en hifi zijn er nog altijd in overvloed, maar krijgen ieder jaar minder vloerruimte.

Voor het eerste breidt IFA ook uit buiten de Messe Berlin. Voor de vakhandel is er van 4 tot 7 september een speciaal evenement voor componentenleveranciers in STATION Berlin. De nadruk ligt op 3D printen en robotica.

De grote merken pakken vooral morgen uit. Philips heeft weliswaar een groot deel van zijn productgroepen verkocht, maar bundelt de producten nog altijd in een grote hal (22).

Op televisiegebied worden nieuwe 4K en 8K televisies getoond van Samsung, Sony en LG, maar afgezien van gebogen monitoren is er op dat gebied weinig spectaculairs te verwachten.

Samsung heeft zijn belangrijkste mobiele producten al gelanceerd, waaronder de nieuwe Galaxy Note, maar zal morgen in elk geval de Gear S3 slimme horloge onthullen. Naar verluidt komen er zelfs drie verschillende modellen, Classic, Explorer en Frontier, de laatste twee met nadruk op fitness. Ook wordt de nieuwe Galaxy Tab S3 verwacht, de tablet met stylus.

De Chinese fabrikant Huawei onthult morgenochtend onder de veelzeggende noemer Defy Expectations een heel nieuwe lijn producten, waaronder mobieltjes voor vrouwen, een nieuwe smart watch en waarschijnlijk ook een nieuw model van de Mate smartphone. Ook het Chinese Lenovo is van plan om veel nieuwe technieken te demonstreren:

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond