Deel dit artikel
-

Rocket Fuel sluit Nederlands kantoor

Technologiebedrijf Rocket Fuel sluit zijn Nederlandse kantoor en hevelt de meeste operaties over naar Duitsland.

Dat is het gevolg van een reorganisatie die het Amerikaanse hoofdkantoor onlangs heeft ingezet. Die is erop gericht om een structurele kostenbesparing van dertig miljoen dollar te realiseren.

Rocket Fuel Nederland zelf was niet bereikbaar voor commentaar, maar een woordvoerder bevestigt het nieuws. Het kantoor is niet meer open, de medewerkers is de wacht aangezegd. De sluiting staat los van de lokale resultaten maar maken deel uit van een grove pennenstreek van interim CEO Monte Zweben.

Het reclametechnologie bedrijf maakte eind vorige maand bekend dat het elf procent van zijn personeel zou ontslaan om de kosten omlaag te brengen.

Beleggers kijken al langer argwanend naar de jongeling op de Amerikaanse effectenbeurs. Technologie voor geautomatiseerde reclamehandel (programmatic trading) wordt steeds vaker in huis genomen door grote bedrijven en mediabureaus. Dat zou Rocket Fuel een kleinere rol op de markt geven.

Bij de recente presentatie van de kwartaalcijfers werd duidelijk dat het bedrijf nog geen winst boekt, maar met 63 procent nog wel forse omzettoename. Het verkoopcijfer van het eerste kwartaal was 140 miljoen dollar.

Rocket Fuel zou een overnameprooi zijn geworden.

Foto: Steve Jurveston (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond