Deel dit artikel
-

Rocket Internet koopt Wellness-startup

Bedrijvenbouwer Rocket Internet zet de eerste stappen op de Europese Wellness-markt met de overname van startup somuchmore.

Somuchmore is een marktplaats die consumenten in contact brengt bedrijven die wellness-diensten aanbieden. Dat is een brede waaier die varieert van dansen en yoga tot vechtsport en fitness. De bedrijven betalen een vergoeding voor de bemiddeling en krijgen in ruil daarvoor toegang een goed geoliede online marketingmachine.

Net als bij het Nederlandse Treatwell, dat zich ook op persoonlijke verzorging richt, kunnen gebruikers van somuchmore op de site zowel zoeken als boeken. In dit geval biedt het jonge bedrijf ook één kaart waarvoor de houder ervan voor een maandbedrag van vijftig tot honderd euro onbeperkt kan meedoen bij de aangesloten instanties.

Hoeveel geld Rocket Internet voor somuchmore betaalt, is niet bekend. De investeerder heeft er geen moeite mee om miljoenen euro’s te betalen om een concept technisch en commercieel op te pakken en uit te bouwen. Zo zijn bijvoorbeeld ook Zalando, Helping en Home24 aangepakt.

Dat Rocket geen deelbelang neemt, maar het bedrijf helemaal overneemt is een teken dat het veel verwacht te kunnen doen op de online wellness-markt. Doorgaans wordt in een à twee jaar de infrastructuur opgebouwd om de hele Duitstalige markt te kunnen bedienen. Daarna wordt al snel uitgerold naar andere landen, waaronder ook vaak snel naar Nederland.

Somuchmore is actief in vier grote Duitse steden en in Londen.

Foto: Tara Taylor (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond