Deel dit artikel
-

Rocket Internet sluit autodeelsite

Rocket Internet is bezig met desinvesteringen en sluit Tripda, de autodeelsite die het twee jaar geleden lanceerde. Reden: er is geen vervolgfinanciering te vinden voor de mobiliteitsdienst.

Twee jaar geleden begon Tripda in Brazilië en groeide uiteindelijk tot een bedrijf met activiteiten in twaalf landen. Ook Amerika. Net als het succesvolle BlaBlaCar bemiddelt het bij consumenten die ritten willen delen. Tripda haalt de strenge succes-KPI’s echter niet waardoor het bedrijf moet sluiten.

Weblog Gründerszene bespeurt een trend. De sluiting van Tripda staat niet op zich maar is onderdeel van een reeks desinvesteringen van beroepsinvesteerder Rocket Internet.

De filialen van Foodpanda in Spanje, Italië, Brazilië en Mexico werden verkocht aan Just-Eat. Taxi-app EasyTaxi trok zich terug uit Azië. Boodschappendienst ShopWings sloot afgelopen zomer al de deuren. En ook de uitgestelde beursgang van HelloFresh en mogelijk die van Home24 kan ook als een teken van financiële tegenslag worden gezien.

Tripda haalde afgelopen twee jaar elf miljoen euro op en schaalde zijn activiteiten vanuit Brazilië snel op naar andere landen in Zuid-Amerika en Azië. Voor de volgende groeistap wist het echter geen geinteresseerde durfinvesteerders te vinden.

Foto: Iryna Yeroshko (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond