Deel dit artikel
-

Veel praktische oplossingen bij Rockstart Demo Day

Wereldschokkende ideeën zaten er misschien niet tussen, wel veel praktische toepassingen voor zaken die altijd een beetje beter kunnen. Een iets betere tracker voor online bestellingen bijvoorbeeld, een marktplaats voor vergaderruimten of kantoren, een app voor het omwisselen van bitcoins of een Tinder voor werkzoekenden. Rockstart Demo Day 2015, vanmiddag in de Kromhouthal in Amsterdam Noord, lijkt vooral op safe te spelen.

Op Demo Day presenteerden de tien startups in de Class of 2015 zich vandaag aan meer dan 400 investeerders, mentoren en de pers. Sommige daarvan hadden het geld dat ze hard nodig hebben al (deels) binnen.

Undeveloped, een marktplaats voor domeinnamen, heeft een investering van 350.000 euro opgehaald. Live On Demand heeft Eric Ries (The Lean Startup) binnengehaald en bitcoin broker TabTrader claimt tot nu toe al meer dan 35 miljoen dollar aan ‘cryptocurrencies’ te hebben verhandeld. Deskbookers, de marktplaats voor kantoorruimten, verwerkte in het afgelopen jaar al meer dan 20.000 boekingen en gaat nu uitbreiden naar Berlijn.

Egbert Teeselink deed zijn presentatie in het Engels, maar zijn oplossing heet gewoon Klets. Het moet de chatoplossing worden waarmee bedrijven, naast mail en telefoon, met klanten communiceren. Er hoeft geen software geïnstalleerd te worden, consumenten hoeven zich niet te registreren en het systeem haalt bij vernieuwd contact de voorgaande conversatie terug.

De opvallendste startup uit de Class of 2015 was zonder twijfel Live on Demand, een Kickstarter voor evenementen. Wanneer zich genoeg mensen melden voor een (buitenlandse) spreker, kan die worden benaderd. 800 fans haalden in maart de Amerikaanse bestsellerauteur en investeerder Eric Ries naar Nederland. Nu is Ries zelf investeerder, al is niet bekend welk bedrag hij voor zijn belang op tafel heeft gelegd. Verder dan de markt voor sprekers gaat het voorlopig niet. Daar is het meeste geld mee te verdienen.

Undeveloped is een marktplaats voor de circa 50 miljoen domeinnamen op het web die niet gebruikt worden. Op dit moment is het vaak niet duidelijk welke namen te koop zijn, wie daarvan de eigenaren zijn of hoe je met hen in contact kunt komen. Het bedrijf heeft een index van al deze namen samengesteld en vermeldt de prijs die ervoor gevraagd. Met de verkoop van domeinnamen in Nederland werd al succes geboekt.

Cocoon moet een soort Tinder voor werkzoekenden worden, waarbij vooral naar culturele overeenkomsten wordt gekeken. “Geen cv’s”, beloofde CEO Martijn Frusch. Blende, Tramvelbird, TNW, WeTransfer en Impraise zijn enkele van de bedrijven die al gebruik van dienst hebben gemaakt.

KollektFM laat consumenten muziek van verschillende platforms zoals YouTube en Soundcloud delen. De verzamelingen worden gepresenteerd aan anderen die een vergelijkbare muzieksmaak hebben. De gebruiker ziet daarbij weinig meer dan de KollektFM speellijst. Dat op zich levert nog geen verdienmodel op. Maar de oprichters hebben bedacht dat ook merken  curator zijn. Grote festivals of dansevenementen bijvoorbeeld.

Rockstart kondigde vanmiddag een programma voor Singapore aan om zijn startups tegelijkertijd in Europa en Zuidoost Azië te kunnen versnellen. De lancering markeert de start van Rockstart in Zuidoost Azië.

Het team wordt geleid door Chi Tran, voormalig CTO van OgilvyOne. Tran zal in Singapore beginnen met Rockstarts bekendste acceleratorprogramma; Rockstart Accelerator Web & Mobile.

Het programma in Singapore zal, net als het Amsterdamse programma, tien veelbelovende bedrijven selecteren voor het 150-dagen durende programma.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond