Deel dit artikel
-

Rockstart lanceert programma rond kunstmatige intelligentie

Startup versneller Rockstart begint in september een programma rond kunstmatige intelligentie, waarvoor de inschijvingen in mei beginnen.

Er worden tien startups uitgekozen die zes maanden lang worden begeleid in Den Bosch. Daar is sinds kort het Jheronimus Academy of Data Science (JADS) gevestigd.

De startups worden tot 80.000 euro gefinancierd, krijgen een cashbedrag mee en een kantoor in Den Bosch.

Als mentoren zijn Jasper Wognum (BrainCreators), Mykola Pechenizkiy (TU/e) en Christoph Auer-Welsbach (IBM) aangetrokken.

De nieuwe studies aan de Jheronimus Academy of Data Science (JADS)  maken deel uit van een bredere samenwerking tussen vier Brabantse partijen: de provincie Noord-Brabant, de gemeente ’s-Hertogenbosch, Tilburg University en TU Eindhoven. Men is gevestigd in het voormalige kloostergebouw Mariënburg.

De Jheronimus Academy of Data Science verwijst naar de schilder Jheronimus Bosch. Hij ging de geschiedenis in als ‘den duvelmakere’ (de schepper van duivels) en als schilder van satirische voorstellingen, maar is vooral van betekenis als vernieuwer van de bestaande beeldtraditie.

Volgens Jan Mengelers, collegevoorzitter TU/e, vindt men dit innovatieve vermogen ook terug in het data science initiatief. ‘De samenwerking van enerzijds een technische universiteit in Eindhoven en anderzijds een mens- en maatschappij universiteit in Tilburg maken de aanpak en invulling uniek.’

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond