Deel dit artikel
-

Rockstart overweegt expansie Zuid-Amerika en Zuid-Afrika

De Nederlandse broedmachine voor startende bedrijven Rockstart overweegt uit te breiden naar Zuid-Amerika en Zuid-Afrika.

Dat zegt oprichter Oscar Kneppers in een interview met Tech.eu. In het vraaggesprek, waarvan de video hier te bekijken is, vertelt de ondernemer over de filosofie waarmee Rockstart werkt en de ambitie.

In mei maakte Rockstart nog bekend te zullen beginnen in Singapore. De volgende stappen in het expansieplan liggen ook op het zuidelijk halfrond. Over het wat en wanneer laat Kneppers zich in interview niet uit. Maar ook hier zullen de projecten draaien om de thema’s voedsel, gezondheid, energie en technologie.

Sinds zijn oprichting heeft Rockstart middelen geïnvesteerd in 58 bedrijven. Daar komen er ieder jaar tussen de dertig en veertig bij.

Kneppers denkt erover om een nieuw investeringsfonds op te richten dat kan investeren in alumni die in de tweede of derde ronde groeigeld zoeken.

De ondernemer pleit er ook voor dat meer Nederlandse ondernemers die met succes een bedrijf verkochten hun geld terug investeren in lokale startups. Nu komt het meeste geld in de eerste financieringsrondes nog overwegend uit het buitenland.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond