Deel dit artikel
-

Rockstart sluit fonds voor investeringen in agrifood startups

Rockstart staat op het punt een eerste fonds van 15 euro miljoen af te sluiten voor zijn agriFood accelerator. Dat programma heeft Kopenhagen als thuisbasis, maar wil startups van over de gehele wereld aantrekken.

Vaekstfonden uit Denemarken en De Hoge Dennen Capital uit Nederland zijn bevestigd als ‘cornerstone investors’ van het Rockstart AgriFood fonds.

Het programma heeft sterke banden met de Nederlandse markt en op beide locaties zijn al diverse evenementen gepland om de waarde van het internationale ecosysteem te optimaliseren. Inschrijvingen voor startups zijn geopend tot eind mei. Het programma zelf zal in september 2019 van start gaan.

‘We zijn op zoek naar uitzonderlijke teams die nieuwe businessmodellen willen inzetten om het voedselvoorzieningssysteem te veranderen,’ zegt Mark Durno, AgriFood programma directeur bij Rockstart. Daarbij kijkt Rockstart naar oplossingen ‘van grond tot mond’. Bijvoorbeeld methoden om voedselverspilling tegen te gaan of duurzaamheid te vergroten.

De investeerder richtte zich al langer op verticale markten, zoals de gezondheidszorg, de energiesector en kunstmatige intelligentie.

De afgelopen zeven jaar heeft Rockstart geïnvesteerd in meer dan 150 startups.

Foto: Pixabay

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond