Deel dit artikel
-

Rockstart vestigt eigen Health Valley in Nijmegen

Het Amsterdamse Rockstart haalt jonge ondernemers die innovatief bezig zijn rond zorg en gezondheid naar Nijmegen. Het nieuwe startupprogramma Digital Health gaat deze zomer van start op Novio Tech Campus.

In Nijmegen kunnen tien startups van over de hele wereld samenwerken met patiënten, zorgprofessionals en andere belanghebbenden.

Het Digital Health-programma duurt zes maanden en start in september. Jonge ondernemers die nieuwe oplossingen ontwikkelen voor preventie, communicatie en hulpmiddelen in de zorg kunnen zich tot 19 juli aanmelden.

Deelnemende ondernemers krijgen naast een investering van 20.000 euro, kantoorruimte, begeleiding van experts, een podium op evenementen en ‘intensieve ondersteuning’ in ruil voor een belang van 8 procent.

Volgens oprichter Oscar Kneppers waren er al langer contacten met Nijmegen, en met Lucien Engelen van het REshape Center for Innovation aan de Randboud Universiteit. “We hebben 3 miljoen euro verzameld voor een periode van vijf jaar, waarvan ongeveer 750.000 euro van de provincie. Hoewel er meerdere plekken zijn waar medisch onderzoek plaatsvindt, heeft Nijmegen in meerdere opzichten de ideale infrastructuur.”

Nijmegen is uitgegroeid tot de Health Valley van Nederland, met meer dan 700 bedrijven en zorginstellingen. Rockstart werkt op Novio Tech Campus samen met onder meer Radboud Universiteit, de provincie Gelderland, Noaber Ventures en Arbo Unie.

De Radboud Universiteit kent bijvoorbeeld al enige tijd een minor eHealth. Daarmee leren studenten slimme software te bouwen waarmee zij artsen kunt helpen betere diagnoses te stellen of geavanceerde methoden te ontwikkelen om medische beelden te screenen op mogelijke aandoeningen.

Health is een van de verticale acceleratorprogramma’s die Rockstart heeft ontwikkeld. Kneppers wil nog een programma rond Food organiseren. “We zijn daar nog niet mee begonnen, maar ik sluit niet uit dat we ergens in Wageningen of omgeving uitkomen.”

Rockstart organiseert donderdag de Rockstart Accelerator Web & Mobile Demo Day 2015 in de Kromhouthal in Amsterdam-Noord.

 

Deel dit bericht

1 Reactie

Jaap Evenblij

geweldig initiatief, succes!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond