Deel dit artikel
-

Roep om overstijgende limieten bij online gokken wordt sterker

Minister Franc Weerwind wil kijken of hij overstijgende speellimieten verplicht kan stellen bij online gokken. Het televisieprogramma Pointer bracht zondag het verhaal van gokverslaafden die enorme bedragen konden vergokken bij legale Nederlandse gokaanbieders zonder dat er (serieus) werd ingegrepen.

Wie veel gokt, hoort niks of krijgt enkel een vrijblijvend mailtje of belletje. Uit Pointer blijkt dat staatsdeelneming Toto iemand in korte tijd 15.000 euro liet vergokken, terwijl bekend was dat het om een probleemspeler ging.

Spelers zijn nu onvoldoende beschermd, zegt Tony van Rooij, onderzoeker van het Trimbos-instituut. Gokken is gelegaliseerd zodat spelers beter beschermd zijn dan toen gokken illegaal was. Maar in de praktijk is daar volgens Trimbos weinig van te merken.

Weerwind heeft al een onderzoek laten instellen naar overstijgende limieten die deze zomer zal zijn afgerond.  Het idee is dat als een speler maximaal 1000 euro per maand wil verspelen en dat bedrag is al opgegaan bij bijvoorbeeld Betcity, hij dan niet bij Toto verder kan spelen. Ook de Kansspelautoriteit en de Nederlandse Loterij zien daar heil in.

Nadeel van zo’n limiet is dat verslaafden makkelijk kunnen overstappen naar illegaal aanbod.

In het algemeen lijken Nederlanders overweg te kunnen met gokken; slechts een klein gedeelte is verslaafd.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond