Deel dit artikel
-

ROM Utrecht Region lanceert Startup Innovatie Fonds

Tijdens Dutch Health Week is gisteren het Startup Innovatie Fonds (SIF) gelanceerd. Dit nieuwe fonds vervangt het Proof of Concept (POC) fonds, waarmee ROM Utrecht Region gedurende de afgelopen drie jaar zo’n twintig ondernemingen heeft ondersteund. Het nieuwe SIF, met een looptijd tot en met 2029, bevat 9 miljoen euro en is bedoeld voor innovatieve start-ups in de regio Utrecht.

Het voormalige Proof of Concept (POC) fonds bood de afgelopen jaren vroege-fase-investeringen aan ambitieuze ondernemers, met investeringsgelden tot 250.000 euro.

Het nieuwe fonds is bedoeld om ondernemers in de zogenaamde vroege fase in staat te stellen hun product door te ontwikkelen en in de markt te valideren waarna het mogelijk wordt om vervolgfinanciering te realiseren.

Het SIF is tot stand gekomen met medewerking van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) via het programma ‘Kansen voor West’, en richt zich op innovatieve oplossingen binnen de drie Utrechtse ecosystemen; Life Sciences & Health, Earth Valley en New Digital Society.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond