Deel dit artikel
-

Rotterdam: 1,6 miljoen check-ins met OVPay

OV-reizigers in Rotterdam en omgeving checkten 1,6 miljoen keer in met de nieuwe app OVPay, bankpas of creditcard.

Het aandeel OVPay-transacties op het totaal aantal reizigers in juli bedroeg zes procent. Mede geholpen door een landelijke mediacampagne checkten honderdduizenden reizigers in met de app of hun bankpas. Zij hoefden geen los OV-kaartje meer te kopen bij een automaat of balie.

Vervoersbedrijf RET publiceerde gisteren de kerncijfers over het eerste half jaar van 2023 en maakte daarin de eerste gebruikscijfers van de laagdrempeliger Ov-betaalvorm bekend.

De OV-bedrijven van Den Haag, Utrecht en Amsterdam publiceerden vooralsnog geen vergelijkbare cijfers. Rotterdam was de laatste van de grote steden die OVPay implementeerde.

De RET vervoerde in 2022 136 miljoen reizigers, door de vervoerder aangeduid met ‘instappers’. Dat was 37 procent meer dan het jaar ervoor. Het aantal reizigerskilometers in het verzorgingsgebied lag in het tweede kwartaal van dit jaar op 96 procent van voor de pandemie.

OVPay is een manier om mee in te checken op alle vormen van openbaar vervoer. Het staat voor betalen met bank- of kredietkaart of een app die daar direct aan is gekoppeld. Het is nog niet geschikt voor reizigers met een kortingskaart of abonnement.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond