Deel dit artikel
-

Rotterdam krijgt internationale Mobility City Campus

Rotterdam krijgt een internationale Mobility City Campus. Dit moet dé plek worden waar internationale bedrijven en andere belangrijke spelers samenwerken aan mobiliteitsconcepten van de toekomst.

Oprichters Kayvan Nikjou en het Finse Avanto Ventures kondigden samen met de gemeente Rotterdam hun samenwerking vorige week aan tijdens het innovatiecongres The Next Web in Amsterdam. Wethouder Barbara Kathmann (Economie, wijken en kleine kernen) overhandigde daarbij namens de gemeente Rotterdam een letter of support aan de directeur van Avanto Ventures.

Door alle relevante (Europese) spelers bij elkaar te brengen op één fysieke plek en te laten samenwerken met het lokale (innovatieve) ecosysteem, moet een mobiliteitsecosysteem van wereldformaat ontstaan, zo beloven de initiatiefnemers.

Het Finse Avanto Ventures sprak al eerder uit de campus in Rotterdam te willen vestigen. Inmiddels heeft dit bedrijf de komst naar de havenstad definitief bevestigd.

Volgens wethouder Kathmann heeft de Mobility City Campus ook de potentie een vliegwiel te zijn om de Rotterdamse economie verder te versterken. ‘Om klaar te staan voor de toekomst moeten we van oude naar nieuwe tijden. Daar hoort een nieuwe economie bij die digitaal, duurzaam en circulair is. Mobiliteit is een van de eerste thema’s waar deze nieuwe economie zichtbaar wordt.’

Tijdens het congres en duurzaamheidsfestival Greentech Festival, van 23 tot en met 25 mei in Berlijn, worden de eerste twee challenges gepresenteerd waarmee de Mobility City Campus samen met een aantal grote internationale bedrijven aan de slag gaat. Waar in Rotterdam de Campus precies gevestigd zal worden is nog niet bekend.

Foto Pexels

Deel dit bericht

1 Reactie

John

Waar en wanneer start deze organisatie daadwerkelijk in Rotterdam. Heb de WestSpeed ontwikkeld. Hoge snelheid goederen vervoer systeem. Interesse laat me het weten. Groet John

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond