Deel dit artikel
-

Rotterdammers slepen opdracht voor LEGO binnen

Het Rotterdamse The Incredible Machine, gespecialiseerd in oplossingen voor het internet der dingen, mag concepten voor LEGO gaan uitwerken. Dat vertelde Marcel Schouwenaar  gisteren op Cross Media Café: design van interactieve media diensten in Hilversum.

De opdracht komt niet volledig uit de lucht vallen. Harm van Beek van The Incredible Machine werkte al voor LEGO Conceptlab. ‘We denken dat kleine legosteentjes door ons bloed stroomt,’ staat er op de site.

Schouwenaar kan nog niet veel over de opdracht zeggen, behalve dat de concepten in mei worden opgeleverd.

Het bedrijf noemt zich een designlab en beperkt zich tot het ontwikkelen van concepten, omdat daar volgens Schouwenaar de meeste vraag naar is. Naast LEGO is de Amerikaanse techstartup Yobble klant van het bedrijf.

Volgens Schouwenaar kijken steeds meer grotere bedrijven naar internet der dingen. Hij noemde Nestlé Nespresso, dat tegenwoordig een simkaart in zijn koffieapparaten stopt en zo allerlei gegevens vergaart, een project dat met Motorola is opgezet. “Zij kunnen zien dat de koffieconsumptie toeneemt als de reclame met George Clooney is geweest.”

Volgens Nespresso zelf is een beperkt aantal zakelijke machines (een ander soort systeem met andere capsules) voorzien van deze optie, waarmee automatisch pro-actieve service verleend kan worden.

In januari gaf CEO Frans van Houten van Philips tijdens het World Economic Forum in Davos nog aan dat hij grote kansen ziet voor het internet der dingen. Van Houten denkt dat Internet der Dingen de koppeling wordt tussen medische (monitorapparatuur) thuis en het ziekenhuis.

Deel dit bericht

1 Reactie

Niels Willems

Iemand heeft een opdracht gekregen maar kan er niets over zeggen. En het internet der dingen kan wel eens heel groot worden. Tsja.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond