Deel dit artikel
-

Rotterdams umob neemt MaaS Global over

MaaS-platform umob, dat het gebruik van deelmobiliteit, taxi en openbaar vervoer volledig integreert in één app, heeft MaaS Global uit Finland overgenomen.

Umob neemt enkel de technologie van het bedrijf over. De Finse onderneming ging na negen jaar en 70 miljoen euro venturecapital in maart bankroet. Het was actief in Wenen, Antwerpen, Helsinki, Turku, Tokio, Birmingham en heel Zwitserland.

MaaS Global was actief op de markt met de app Whim.

Raymon Pouwels, mede-oprichter van umob, zegt in een persbericht: “De overname van MaaS Global betekent een versnelling in onze missie om van umob een wereldwijd MaaS-platform te maken. We zijn vorig jaar in Nederland gestart. Eerst onder de radar, zodat we de umob-app hebben kunnen optimaliseren, maar nu groeien we snel. Inmiddels zijn alle aanbieders van deelscooters geïntegreerd, naast OV, taxi en verschillende aanbieders van deelfietsen.”

“Ons doel is om alle vormen van mobiliteit volledig te integreren. Door de krachten te bundelen met MaaS Global, die wereldwijd ongetwijfeld meer vervoersaanbieders dan wie dan ook heeft geïntegreerd, kunnen we sneller naar andere wereldsteden uitbreiden.”

Pouwels bedrijf haalde in het najaar van 2023 zes miljoen euro groeigeld op.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond