Deel dit artikel
-

RSS nieuwe killer app in sociale netwerksites?

Waarom niet twee internet-trends combineren, moeten ze bij social netwerk-site Tribe gedacht hebben. Dan hebben we helemaal een 'killer application'. Sinds deze week biedt Tribe namelijk ook officieel RSS-diensten aan. Daarmee loopt Tribe duidelijk voor op andere netwerk-sites zoals Friendster, Orkut en MeetUp.

In de RSS-feed van Tribe kun je precies zien waarover op Tribe allemaal gediscussieerd wordt. Ben je er lid van een forum of zelfs van meerdere fora, dan kun je zien wat er zich afspeelt zonder dat je er de site voor op hoeft.

Maar anders dan bij andere RSS-feeds, waar het vooral een kwestie is van koppen snellen, kun je bij Tribe hele discussies volgen en worden er ook foto's in de RSS-reader geplaatst van mensen die deelnemen aan de discussies.

Tribe is nu een eerste experiment begonnen met RSS, maar heeft het volgende RSS-project alweer op stapel staan. Het wil rubrieksadvertenties die leden van Tribe kunnen plaatsen ook in een RSS-feed gaan zetten. Tribe denkt er zelfs over om geld te gaan vragen voor het plaatsen van rubrieksadvertenties (net zoals dat bij kranten gebeurt).

Tot nu toe waren alle diensten gratis op Tribe, maar dat gaat waarschijnlijk snel veranderen. 'Pay-per-listings' gaan een belangrijke rol spelen binnen Tribe, zegt Paul Martino van Tribe tegen Clickz. “We gaan zeker experimenteren met betaalde rubrieksadvertenties. Wie bijvoorbeeld wil dat zijn oproep bovenaan eindigt moet meer gaan betalen”, aldus  Martino.

En RSS moet Tribe daarbij gaan helpen. Door RSS te gebruiken denkt Tribe de rubrieksadvertenties ook veel breder te kunnen verspreiden dan tot nu toe het geval was. Wie een RSS-reader gebruikt, hoeft namelijk niet eens naar de site van Tribe te gaan.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond