Deel dit artikel
-

RTL krijgt aparte directeur online videoplatformen

RTL krijgt in de persoon van Lucien Brouwer een aparte directeur voor de online videoplatformen als RTL XL, Videoland en NLziet. Hij treedt begin volgend jaar in dienst als chief consumer officer.

Brouwer werkte eerder bij KPN, UPC Nederland/Ziggo en Liberty Global en richtte zich daar op digitale productinnovatie, het bouwen van sterke merken, het verhogen van klanttevredenheid in het digitale domein en het smeden van high performance teams in veranderprocessen. Zo laat RTL vanmiddag in een persbericht weten.

Hoewel de functietitel chief consumer officer meer kan omvatten, houdt RTL de reikwijdte ervan bij verantwoordelijkheid voor digitale consumentenplatformen in de context digitale videotheken. “Bij de ontwikkeling van deze platforms zorgt hij voor een product en marketingstrategie die de consument centraal zet en leidt tot een optimale klantbeleving.”

Onder leiding van algemeen directeur Sven Sauvé neemt Brouwer plaats in de directie van RTL Nederland naast financieel directeur Vivienne de Leeuw, technisch opperhoofd Giovanni Piccirilli, baas Content Matthias Scholten en commercieel directeur Ton Rozestraten. Sauvés team is af. Er zijn geen vacante posities meer.

RTL Nederland wil het online kanaal beter kunnen exploiteren met deze nieuwe aanstelling. Er lijkt geen sprake van exploitatie van data of samenwerkingen daartoe met andere partijen. RTL XL, Videoland en NLziet zijn immers kanalen waar RTL (mede-)eigenaar van is.

Het mediabedrijf boekte over de eerste negen maanden van dit jaar een omzetdaling van 4,9 procent tot 330 miljoen euro.

Deel dit bericht

1 Reactie

Decnop - klant!!!!

Beste mijnheer Lucien Brouwer,

Vanaf nu (12 maart 2019) is het niet meer mogelijk om videoland op een tablet met android 4.0 te kijken, belachelijk, dit kan niet waar zijn! zie hieronder de reactie van mijn melding:

Dank voor je bericht! We hebben geen vragen, maar we kunnen je wel mededelen dat als je niet meer kunt kijken op jouw Tablet met Android 4.0, dit ook niet meer gaat werken.
Zoals in voorheen contact aangegeven ondersteunen wij vanaf Android 5.0, dus helaas werkt Android 4.0 niet meer. Hier kunnen wij helaas niets aan veranderen. Meer informatie over welke apparaten en software wij ondersteunen vind je via deze link.

Voor nu kun je gelukkig wel nog op andere apparaten kijken, zoals PC/Laptop, telefoon (Mits hij een android hoger dan 5.0 heeft, of iOs hoger dan 10.0)

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond