Deel dit artikel
-

RTL MCN tekent nieuwe videotalenten

Het YouTube-netwerk van RTL Nederland heeft twaalf nieuwe talenten gecontracteerd. Het bereik groeit met een kwart tot veertig miljoen views.

Namen als NiazTube, Puna, Ballinnn en ZwareJongenZ zijn de nieuwe partners van het multichannel network van RTL. In totaal tekende het mediabedrijf afgelopen maanden twaalf nieuwe talenten met een gezamenlijk bereik van tien miljoen views per maand.

Het gaat om een mix van bekende verschijningen van YouTube, bekenden van Facebook en nieuwe talent dat nog geen eigen kanaal heeft. RTL MCN sloot contracten die in duur variëren van een half tot twee jaar.

“Zij zijn allen expert op een bepaald gebied. Onze centrale thema’s zijn Muziek, Fashion, Fun & Entertainment, Urban Lifestyle en Fit & Food. Een aantal van hen is al groot en anderen zijn talenten die we zelf groot kunnen maken door hen te begeleiden”, aldus de manager van RTL MCN Erik Kepper.

Vergeleken bij andere MCN’s bieden Kepper en zijn team perfect partnersupport. “We hebben SEO-specialisten, een talent academy en bieden workshops en faciliteiten om betere producties te leren maken. En we kunnen helpen door de sale te professionaliseren.”

RTL MCN doet in feite hetzelfde als wat een tv-zender doet. Het verzamelt kwalitatief goede producties en bundelt die richting de adverteerdersmarkt. De publicatie gaat echter niet via een beeldbuis in een huiskamer maar via YouTube. “We hebben salesrechten van YouTube en hebben de expertise in huis om goede sponsordeals te sluiten. We weten vanuit de tv-wereld hoe je merken moet koppelen aan een fanbase.” Een derde element van exploitatie is programmatic selling via SpotXchange.

RTL heeft zelf ook al tientallen eigen kanalen op YouTube. De vloggers zijn daar een aanvulling op.

Kepper is nog op zoek naar sterke partners en influentials om aan zich te binden. Met hen zullen eigen wegproducties worden gemaakt die mogelijk een overloop hebben naar televisie. “Er zijn een aantal genres waarin we weinig videoaanbod hebben maar wel met een potentieel groot bereik. Dat zien we aan ervaringen in Amerika. Die ontwikkelen we zelf en slaan mogelijk de brug tussen web en televisie.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond