Deel dit artikel
-

RTL Nederland: AI voor reclame en ondertiteling

RTL Nederland experimenteert druk met de inzet van generatieve AI in zijn bedrijfsprocessen. Geautomatiseerde ondertiteling en reclamecreatie zijn het dichtst bij implementatie.

Maar ook een chatbot die kijktips geeft op Videoland en AI-ondersteuning van de RTL-journalistiek staan op de agenda.

Deze zaken bestaan nog niet buiten de labs van RTL Nederland, maar Daan Odijk (foto) werkt er wel aan met zijn collega’s. Vorige week was hij in Berlijn om met zijn AI-specialisten van andere bedrijven uit de RTL- en Bertelsmann-groep ervaringen te delen.

Uit een posterpresentatie daar blijkt dat geautomatiseerde ondertiteling het dichtstbij brede implementatie is. Technisch kan dat al, maar dan zou er sprake van toepassing op grote schaal zijn.

Daarnaast werkt Odijk aan tooling die creatieven helpt hun werk automatiseren.


(grotere afbeelding)

De AI-ontwikkelingen bij RTL en Bertelsmann vallen direct onder de strategische verantwoordelijkheid van Rolf Hellermann. Hij is de CFO van Bertelsmann en heeft Tech & Data in zijn portefeuille.

Hij benadert AI vanuit vijf hoofdthema’s:

Vorige week werd al duidelijk dat Media.Monks AI-tools inzet voor productiviteit op het gebied van visualisaties en copywriting. RTL werkt aan iets vergelijkbaars, maar dan voor zijn eigen medewerkers.

Een impressie van de AI-dag in Berlijn:

Deel dit bericht

1 Reactie

John Wittmaekers - ShareStoryz

Wat een mooie toepassing van AI in media. Nieuw is het echter niet.

In de YourStoryz APP is AI al een werkend onderdeel van het content creatie proces.

De mobile app van YourStoryz (IOS en Android) genereert tijdens het monteren in de app een Social media post, een Blog en een transcriptie van de voice over, en van de video audio (bijvoorbeeld de interview tekst).
Deze wordt vertaald in 5 talen en zal zeer binnenkort (over 5 weken) optioneel als ondertiteling kunnen worden toegevoegd aan de afgemonteerde en publicatie gereed gemaakte video. Rechtstreeks vanuit de app in maximaal 4k.

Voor een groot concern als RTL zijn ze snel met deze innovatieslag, maar er zijn ook al veel toepassingen beschikbaar voor gebruik.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond