Deel dit artikel
-

RTL neemt BrandDeli over, fuseert Divimove en UFA X

Exploitant van tv-reclame BrandDeli wordt voor een onbekend bedrag overgenomen door RTL Nederland, nog geen week nadat bekend werd dat oprichter Allard Ruyl BrandDeli verruilt voor Talpa Network Media Solutions. MCN Divimove fuseert met productiehuis UFA X.

RTL krijgt voor tenminste drie jaar het recht om de advertentieruimte voor het merkenportfolio van Discovery, Fox en Viacom te verkopen en biedt daarmee naar eigen zeggen een groter aanbod van spotzendtijd, branded partnerships en online (video en display) advertentieruimte.

Discovery, Fox en Viacom houden wel de mogelijkheid om daarnaast hun eigen zendtijd te verkopen.

Volgens Ton Rozestraten, CCO RTL Nederland, stelt de samenwerking RTL in staat om een nog breder en gevarieerder aanbod in de markt te zetten. ‘Het past in onze groeistrategie om met name onze positie als lokale speler binnen het globaliserende speelveld te verstevigen.’

De overname komt als een complete verrassing aangezien in oktober nog RTL en de Persgroep een strategische samenwerking hadden aangekondigd en BrandDeli (die De Persgroep als klant had) op een zijspoor werd gezet. BrandDeli hoopte het vertrek van de uitgever te compenseren met nieuwe tv producten, zoals de samenwerking met FOX Sports op het gebied van tv-reclame op maat, oftewel adressable tv.

Kort na deze samenwerking kondigde oprichter Allard Ruyl zijn vertrek bij BrandDeli aan. Bij Talpa wordt Ruyl een belangrijke concurrent van RTL. Hij krijgt de leiding over de ontwikkeling en uitbreiding van de salesrelaties met mediabureaus en adverteerders.

BrandDeli blijft het komende jaar onder dezelfde naam opereren vanuit Amsterdam. De samenwerking op het gebied van sales start zo snel mogelijk. De komende periode worden de mediabureaus en adverteerders geïnformeerd over de inkoop voor 2019.

Elders in het RTL-concern is ook sprake van een overname. Dochterbedrijf Divimove wordt samengevoegd met het Duitse videohuis UFA X. RTL is sinds 1 december volledig eigenaar van Divimove, waar de leiding in dit jaar in handen komt van Tobias Schiwek. Hij is nu nog topman van UFA X. Topman Bert Habets voegt ook de digitale platformen StyleHaul, Divimove en United Screens samen. De overname van BrandDeli is hiermee tot op zekere hoogte vergelijkbaar, maar dan gericht op exploitatie in de tv-wereld.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond