Deel dit artikel
-

RTL start nieuwssite onder leiding van Marcus Polman

RTL lanceert eind juni een nieuwssite onder de werknaam RTLNieuws.nl. Marcus Polman wordt per 1 maart de chef van de nieuwe site, die 18 uur per dag nieuws zal brengen. Polman was de afgelopen 2,5 jaar hoofdredacteur van de breedband-portal van @Home .

Polman (38) is door RTL gevraagd om het concept van de nieuwe site te ontwikkelen, de redactie te organiseren en als eindverantwoordelijke voor de inhoud op te treden. RTLnieuws.nl wordt onderdeel van de HMG-portal en gaat beschikken over een eigen redactie, die nauw zal samenwerken met de redacties van RTL Nieuws en Vijf in het land. Eventueel wordt er extra content ingekocht.

Polman wil geen exacte bedragen noemen. Hij verwacht dat de site breakeven kan draaien met "minder dan tien miljoen pageviews" per maand. De advertentieruimte zal verkocht worden door IP, het reclameverkoopbureau van de HMG.

Volgens Polman hoeft de site niet veel te kosten. Polman: "De timing is ironisch gezien de ontslagen bij CNN en de New York Times. Maar daar hebben we van geleerd. We zullen niet de fout begaan om meteen heel veel prachtige content te maken waarop niemand klikt. Dat heeft CNN bijvoorbeeld gedaan met allerlei dossiers en interactieve kaarten. We brengen in eerste instantie hardcore nieuws, met een accent op video. Snelheid in de berichtgeving zal voorop staan. Het aanbod gaan we vervolgens langzaam uitbouwen. Verder hebben we geen dure consultants nodig om het concept te verzinnen, dat doen we gewoon zelf."

Volgens Polman is er nog geen volwaardige nieuwssite in Nederland. "Als Volendam in de fik staat, waar kan ik dan terecht op het web?" Polman ziet drie mogelijke concurrenten: De Telegraaf, PCM en de NOS. De Telegraaf heeft volgens hem niet echt een nieuwsdienst, terwijl de andere twee voorlopig vooral bezig zijn met interne politiek. SBS zou ook een concurrent kunnen zijn, maar deze onderhoudt een moeilijke relatie met CameoMedia, dat het nieuws zou moeten leveren, aldus Polman.

Polman heeft 2,5 jaar gewerkt bij @Home, waar hij "werknemer nummer 3" was. Nu werken er 170 man. Hij beschouwt de overstap naar RTL als een terugkeer naar de journalistiek, nu de breedbandportal van @Home steeds meer gericht wordt op services en minder op journalistieke content. Volgens Polman heeft @Home inmiddels meer dan 50000 abonnees, die ieder 89 gulden per maand betalen.

NASCHRIFT
De exploitatie van RTLnieuws.nl zal bij de HMG Portal komen te liggen, zo meldt HMG.

Deel dit bericht

19 Reacties

Thomas Vasen

Wat arrogant om Nu.nl niet als concurrent te noemen. Nu.nl heeft nu! alles waar Polman nog over droomt. Snel nieuws, video reportages en leuke columns.Daar zou RTL nog iets van kunnen leren.

G van Vliet

Ja ja, de site draait break-even bij 10 miljoen pageviews per maand… dat houdt dus in dat rtlnieuws.nl wel even zoveel pageviews gaat genereren (!), wat een leuk budget met zich meebrengt maar ach, en dat ALLE pageviews wel even verkocht gaan worden. Bijzonder optimistisch en bijzonder irrealistisch. Bezint eer gij begint

ronald

Het begint al goed. Ze hebben de URL-naam rtl-nieuws.nl niet eens geregistreerd… 

E. Bootplaats

dat weet jij natuurlijk het allerbeste, G. van Vliet. G… staat toch voor Gerard, toch? En de F van (bijna) failliet, toch? Sterkte, internetondernemers! De oude economie was toch zo gek nog niet…

www.nosnieuws.nl

Veel succes!

Petra de Bruin

Hoezo worden de concurrent-sites niet als volwaardig beschouwd? Ik laat me al tijden op de hoogte houden van het nieuws door nosnieuws.nl, de nieuwssite van de NOS. Misschien zijn ze daar wel bezig met politieke spelletjes, maar dat doet niks af aan die site. Die ziet er prima uit.

Jan Zoon

GAAAP! Have heared it all before… Schroot met een dun laagje chroom.

Eric Smit

Ha Polman, welkom terug in de journalistiek. Het wordt tijd voor een echte nieuwssite. Wat heb je die knuppels van RTL eigenlijk uit de zak kunnen lullen?

harlan

Goed dat er nog een volwaardige nieuwssite bijkomt. Dit zal hopelijk leiden tot betere sites en meer up to date info. Het ANP kopieren kunnen we trouwens allemaal. Marcus heel veel succes.

Gijs

"Volgens Polman is er nog geen volwaardige nieuwssite in Nederland" Ik weet niet of de heer Polman wel goed om zich heen gekeken heeft. Me dunkt dat NU.nl razendsnel berichtte dat "Volendam in de fik stond". Toch wens ik hem en met name zijn crew erg veel succes.

chris

Erg intelligente teksten allemaal moet ik zeggen! Daar straalt het organisatietalent en visie van af. Succes heeren!!

Rolf

Het lijkt wel of ik hier allemaal jaloerse mensen hoor! Ieder initiatief moet geprezen worden naar mijn mening? Tuurlijk zijn er andere sites die het al doen. Ik denk ook niet dat het wiel uitgevonden moet gaan worden maar dat de nieuwssites van elkaar moeten gaan leren. Kortom: leuk initiatief, iets te optimistisch en of ze het echt zonder consultants kunnen? Hmmmm….bedenkelijk!

maaike

ik zou het ook gedaan hebben hoor….leuke job, beetje mensen stangen in de pers met dit soort berichtjes (dat hoort er toch bij of niet dan !?!?!?!?!??!?!) en een salaris gekoppeld aan het aantal voorgenomen pageviews…;-)…Veel plezier Marcus! Ik zie hier meer toekomst in dan in de @home portal!

Ramon Jansen

De internetredacties van Wegener kennen ten eerste een 6-daagse bezetting en bovendien een nood scenario i.v.m. calamiteiten zoals Volendam, Enschede, US etc. Voorbeelden van regioportals van Wegener zijn: {Utrechtsnieuwsblad; http://www.utrechtsnieuwsblad.nl } en {Amersfoortsecourant; http://www.amersfoortsecourant.nl }.

bouwman

Hoi Marcus,Ben op zoek naar je telefoon. Moet e.e.a. met je bespreken.Groet Henriette Bouwman

Koos Koets

T 023 – 844 02 02

Henk

Hoe is 't mogelijk… wederom een nieuwssite.Buiten dat het -na de recente verkiezingen- inderdaad fantastisch nieuws zou zijn dat Volendam in de fik staat vraag ik, en met mij velen, wat de meerwaarde is van weer een nieuwssite erbij die hetzelfde nieuws gaat brengen als al die anderen. Jammer! Innovatief zwak zelfs.

Rare Henk

Henk, Zijn er ook mogelijkheden een normale reactie te plaatsen?

Jeroen

dit artikel komt uit 2001…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond