Deel dit artikel
-

RTL steekt Buienradar in het nieuw

Hetzelfde maar toch anders, is de korte beschrijving van het vernieuwde Buienradar.nl. RTL nam Nederlands meest geraadpleegde weersite op de schop.

Na de publicatie van een vernieuwde app voor iOS brengt eigenaar RTL nu ook de nieuwe webversie van Buienradar.nl uit. Hij is geoptimaliseerd voor desktop en mobiel, want responsive. De nieuwe Android-app verschijnt later deze week.

De weersite bereikt maandelijks gemiddeld 4,5 miljoen unieke bezoekers via de website en zo’n 3,5 miljoen unieke bezoekers via de apps.

Het mediabedrijf kreeg de weersite in 2011 in handen toen het maker The Meteo Company uitkocht. Dat bedrijf lanceerde in 2014 een directe concurrent voor zijn geesteskind toen het Weerslag.nl uitbracht. Dat is inmiddels in zeven landen actief.

Foto: Renato Lomberdero (cc)

Deel dit bericht

47 Reacties

Stefan Rijkaart

Om de nieuwe site te vieren hebben we als oud-oprichters afgelopen weekend een mooie retro/”buienradar van vroegah” gemaakt: http://buienradar.weerslag.nl/

Niet responsive, niet multiplatform, lekker links uitgelijnd… kortom hoe hij er in 2006 ongeveer uit zag 🙂

Groeten
Stefan Rijkaart van Cappellen

jib

Waarom doet het kreng het niet ? Nieuw maar werkt niet!

coumans

Hallo, ja website is nieuw en anders maar werkt helemaal niet, je ziet alleen nog een kaart met de weersvoorspelling van een uur vooruit, 24 uurs voorspelling werkt helemaal niet meer, waardeloze nieuwe site dus!!

bert

En nog een site die door RTL’s cookieellende naar het putje afglijd. Kijk op alexa voor de daling in bezoeken (gebeurde ook bij Bright).

Dankzij Stefan hoef ik er ook nooit meer heen. Bedankt voor de tip.

bert

Even ter vergelijk:
weerslag.nl: 500kB
Buienradar incl nag screen: 1300kB

thea

Ik krijg alleen weerbericht van het afgelopen uur.
geen fijne site

Katharina

Nieuwe buienradar is waardeloos. Ik mis de buienvoorspelling van 5 minuten en bovendien vind ik de informatie die je krijgt heel dunnetjes. Geef mij maar de oude versie, daar had je echt wat aan.?

T.E.Halbertsma 1925

Ik ben totaal de weg kwijt want ik kan niet vinden wat ik zoek en vroeger wel altijd gemakkelijk vond.
Ik beschouw deze miskleun filosofisch als een uiting van de ontembare zucht tot verandering die meer problemen gaat geven dan dat er iets verberert.
Vroeger keek ik drie keer per dag, maar ga nu niet meer gebruik maken van Uw product. Sterkte met het terugbrengen naar zoals het was. Met vriendelijke groet, Halbertsma
P.S. Waarom heeft U niet stapje voor stapje veranderd ? U maakt dit programma toch voor mij en niet voor Uw eigen plezier ? H.

bjorn

Waarom toch altijd veranderen. Met de nieuwe site wil hij de kaarten niet meer laden van 7 dagen ver. Vroeger werkte dit perfect. Jammer professioneel heb ik dit vaak nodig.

Joop van Gruijthuijsen

Buienradar werkt totaal niet meer. Het radarbeeld loopt niet meer; waardeloos. Alleen de reclames blijven maar doorlopen, wat het beeld enorm verstoord. Een complete achteruitgang, weer snel terug naar het oude is de beste oplossing.

Paul

Een achteruitgang van een middelbare school- naar een kleuterklas-niveau. Eerst had je satelliet-foto’s en de Europese radar naast de Nederlandse pagina. Nu moet je 5 keer klikken om die te kunnen zien, echt een flutsite geworden.

Jan

Ik mis in de nieuwe versie de kaart met de hogedruk- en lagedrukgebied en het verloop daarvan in de komende dagen

hans

Wat een waardeloze site, nu juist op deze dag met de aankomende buien doet deze het niet of erg traag, alles wat nieuw is even wennen, maar dan moet het wel goed doen

maaike

Echt waardeloos! Nieuw maar werkt niet meer. Jammer buienradar ik ga denkt het maar op zoek naar een andere.

Arnold

Vroeger was buienradar beter. Waarom veranderen? Nu zijn er veel handelingen te verrichten voordat je de juiste afbeelding hebt. Ogenschijnlijk simpeler, maar op deze wijze haken mensen af.

Gerard

Geen verbetering, ik mis het geschreven weerbericht rechts naast de kaart en verder vind ’t verder ook niet echt handig !!

avan luffelen

Wat een aanfluiting zeg , buienradar was een goeie bijna een perfekte site .
Je kon er bijna alles mee , en nu het is een grote BRAS SCHANDE deze websitebouwer moet mee pensioen . Zie mijn comment op nu jij RTL buienradar vernieuwt . afdeling media

Karel

Ik sluit me geheel aan bij de commentaren tot nu toe, buienradar was een perfecte website, WAS helaas, nu is het compleet waardeloos, misschien iets beter voor op een klein schermpje, maar wat moet ik er mee op een 27 inch full HD scherm.
De radarbeelden haperen en zijn onscherp en de gegevens zoals het temperatuurverloop per weerstation zijn niet meer te vinden. Mijns inziens een enorme miskleun van buienradar.
Gelukkig is er nog http://weerslag.nl/ , dat is de oorsprong van buienradar en werkt nog wel perfect. Ik heb direct voor een jaar betaald om deze website zonder reclame te kunnen kijken, voor maar 2,36 euro.
Buienradar bezoek ik niet meer tot men tot het inzicht komt dat deze “verbetering” de site compleet kapot heeft gemaakt.

Simon

Waardeloos oude situatie beter gauw naar een andere site

Gaja

Wat jammer, ik vond de ‘oude versie’ prima voldoen.

cees

Wat een jammerlijke ontwikkeling. Mijn vrouw is helemaal van de leg…BUIENRADAR WEG!

GEKE

Hoop dat het voor onze vakantie in Nederland weer als vanouds is.

Krustel

Mijn zoon en ik vinden de nieuwe buienradar site helemaal niks.. het zo jammer dat de dingen soms vernieuwd moeten worden, dat betekent niet altijd dat het dan beter is… Ik wilde kijken wat de temperatuur nu is en kan het nergens vinden. Ik hoop maar dat het gauw weer naar het oude gaat, dat is veel beter!

Jolanda

Ik sluit mij ook volledig aan bij de andere reacties. Bijzonder jammer deze vernieuwde versie van buienradar. Ik mis het overzicht waar je alles op kon zien en gemakkelijk kon aanklikken waar je naar toe wilde. Ik hoop dat je jullie weer teruggaan naar de oude versie…..

Helena

Beslist geen verbetering. Onoverzichtelijk.

S. vellenga

Sluit me aan bij de andere reacties.
Hier kan ik niets mee.
Hoe lang hebben de makers hier over na gedacht???
Het lijkt de politiek wel.
Jammer
Dan maar weer naar Piets weerbericht kijken.
Oant morn

ad

Het was mijn populairste weer site .. BUIENBRADAR.. altijd bereikbaar en een goed keuze menu overzicht
De vernieuwde Buienradar is een aanfluiting. Niks geen goed keuze menu.. niks werkt en niks is te vinden. Schande als men spreekt van vernieuwing.. het is nu een site beneden alle peil!

h.mulders

Ben geschrokken van de nieuwe layout van buienradar. Wat een geknoei. Je kon verschillende dingen bekijken en het zoeken naar opties was gemakkelijk. de indeling op het scherm was prettig.
Het was altijd een leuke site. Nu heb ik de buienradar uit mijn favorieten verwijderdincusief de app op mijn smartphone. Wetteronline is een betere partner dus gebruik ik dat nu met veel plezier!!!
groeten hans

jandeman63

Lekker overzichtelijk.. aan me hoela. Geen satelliet keuze in hoofdmenu en op de pc wel. En waar is de grafische neerslag voorspelling voor een week gebleven?
Ook de incorrecte weergave( heen en weer springende weergave) op mobiel van de satelliet weergave sucks.
Mogen we terug pleaaaaase!

Ron

Waardeloos de nieuwe ik ben weg en ga naar de oude .

Ruud

Absoluut geen verbetering deze vernieuwde buienradar. Werkt slecht en is in de 24 uurs mode veel te snel. Hopelijk wordt de oude site weer in ere hersteld.

Harrie

In een woord: waardeloos. Weer een site die door verandering zichzelf de nek om draait.

Pragmaat

Ik zocht op Google naar ‘nieuwe buienradar waardeloos’ en vond heel veel hits. Ben dus niet de enige die de nieuwe website ronduit een verslechtering vindt. Onoverzichtelijke en gebruiksonvriendelijke navigatie. Op de pc, maar helemaal op de mobiele versie. Je moet veel te veel zoeken en doorklikken waar je voorheen alles met 1 klik had. Advies: zo snel mogelijk de oude site terugzetten!!!!!

Jan

Waardeloos geworden,kan veel niet snel meer vinden,
Grote teleurstelling

Monique

.De kreet van nu: ‘vernieuwd en verbeterd!’ ……gaat ook voor de nieuwe buienradar NIET op! Erg jammer

Ruud

Op mijn laptop start buienradar met beelden van een kwartier daarvoor en laat dan enkele beelden zien; daarna wordt het beeld blanco. Wat een afknapper, kijk nooit meer!

W van Zalinge

Wat een afknapper. Ik kijk er echt nooit meer op. Waar zijn de foto’s gebleven? Aub weer snel terug naar de oude vertrouwde buienradar. Alle verandering is echt geen verbetering. Zo jammer dit.

Ronnie

Totale ramp Buienradar, heeel snel terug naar de oude versie svp!!!!!,!

Siem

Volledig eens met de negatieve reacties. Oude versie was veel prettiger, maar zoals altijd zijn de bedenkers toch nooit bereid om fout te erkennen en terug te keren naar oude versie. Zelfs reageren is nog te veel gevraagd. Dit noemt men arrogantie van de macht.

Eric

Helemaal eens kan niets meer normaal vinden dit was de site vroeger maar nu door veranderingsdrift totaal gebruikersonvriendelijk en ik heb er zelf niet meer aan dan ergernis.
APP gooi ik eraf, ik gebruik hem niet meer, jammer!

donna

Zo jammer…
Lieverde oude buienradar weer terug, was veel beter.
Deze is veel onnauwkeuriger, voor de 24 uurs en verder is hij vaak volledig van de leg

Hendrik

Responsive hoeft niet ‘veel wit’ en weinig informatie te betekenen. Ook ik klik mij suf om tot de ontdekking te komen dat het oude ‘1 scherm’ om totaal inzicht te krijgen niet meer bestaat.
Daarnaast lijkt ook de voorspelling niet langer relevant. Zelfs de actuele radar geeft regen als de zon schijnt aan een blauwe hemel.
Ik zoek een andere ‘standaard’.

Conny

deze verwarrende vernieuwde buienradar is een aanfluiting..niet elke verandering is automatisch een verbetering, kan er iig niet aan wennen. Jammer, gemiste kans!

Tom

Wat een afgang deze nieuwe buienradar; slechte voorspelling, onduidelijke beelden; gebrek aan info die er vroeger wel was. Kijk voor een redelijk correcte voorspelling niet meer naar RTL maar naar Weather BBC of Wetterdienst.Waardeloos!

Arie

Echt waardeloos, die vernieuwing. Wanneer komt de oude versie weer terug??!!

Harry B

De nieuwe buienradar ziet er mooi uit maar dat is het enige goede dat erover te zeggen is. De navigatie is een drama en lijkt erop gericht de bezoeker het bos in te sturen en vooral zo veel mogelijk ads te tonen. De content springt bij elke load op en neer, wat de ellende nog groter maakt. Zo help je een geliefde site naar de knoppen.

Kortom: looks: 8; user experience: 3.

j

wat heb je aan een vernieuwde website van buienradar als het weer toch slecht voorspeld word.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond