Deel dit artikel
-

RTL veilt tv-reclame via internet

RTL Nederland biedt adverteerders vanaf vandaag de mogelijkheid om via een website reclamezendtijd op televisie in te kopen. Zo kopen ze ver voor de uitzending van programma’s een gegarandeerd aantal GRP’s (kijkers).

RTL noemt het de nieuwe inkoopmogelijkheid: Upfront Guaranteed en stelt het beschikbaar voor al zijn tv-zenders.

De uitleg laat horen dat lang niet alle tv-ruimte op de veiling wordt aangeboden. “Op de veilingsite worden wekelijks kavels geplaatst waarop kan worden geboden. Elk kavel is een pakket van een aantal GRP’s die in een bepaalde periode worden ingezet, bijvoorbeeld Moederdag, de start van de zomer of Kerst. De prijs is vastgesteld op basis van een TV-spot van 30 seconden en doelgroep 25-54 jaar. Op basis van de wens van de inkoper kan dit worden vertaald naar een prijs voor een andere doelgroep en/of een andere spotlengte. De veiling werkt bij afslag, wat betekent dat het bedrag dagelijks wordt verlaagd, tot het wordt verkocht.”

De pakketten die via de veiling worden verkocht, worden buiten het contract en de tariefkaart verkocht. Adverteerders bepalen dus zelf de prijs die ze voor het pakket willen betalen.

Deel dit bericht

1 Reactie

rideman - forza sportswear

geïnteresseerd in tv reklame

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond