Deel dit artikel
-

RTL Ventures neemt belang in cursusaanbieder

De investeringstak van RTL Nederland neemt een belang van 38,4 procent in online cursusaanbieder Dutch Learning Company.

Dat maakt RTL Ventures later vanochtend bekend. Hoeveel geld met de transactie is gemoeid, is niet bekend. De deal is geformuleerd in termen van cash en mediaruimte op het RTL-netwerk.

Dutch Learning Company is het bekendst van IedereenEHBO.nl. Dertig- à veertigduizend mensen maken jaarlijks gebruik van de vier jaar oude dienst. Deze helpt cursisten thuis, via het web, een EHBO-cursus te doen. Het certificaat kan vervolgens worden behaald door een officieel examen af te leggen op officiële locatie.

Het bedrijf biedt meer cursussen cursussen, bijvoorbeeld voor de aannemerswereld en de logistieke sector. Maar dat is niet waarom RTL Ventures instapt.

Nicolas Eglau, directeur Ventures bij RTL Nederland: “We geloven in de kracht van online leren in combinatie met trainen in de praktijk op een zelfgekozen moment. In deze vorm van kennisoverdracht zien we volop mogelijkheden om door te trekken naar andere segmenten waar RTL Ventures zich op richt, zoals persoonlijke financiën.”

Over IedereenEHBO: “Hulp en zelf zorgdragen voor een goede gezondheid op een laagdrempelige manier zijn vertrouwde thema’s binnen RTL. De e-learning methode van IedereenEHBO sluit hier goed bij aan.”

Video’s op het YouTubekanaal van IedereenEHBO zijn elk enkele honderden keren bekeken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond