Deel dit artikel
-

Ook RTL verliest van AdBlock Plus

Ook ProSiebenSat1 en RTL hebben hun rechtszaak tegen AdBlock Plus verloren, nadat eerder Zeit Online en Handelsblatt al van de rechter ongelijk hadden gekregen. Een regionale rechtbank in München ziet niets illegaals in de browserextensie waarmee advertenties kunnen worden geblokkeerd.

Daarnaast constateert de rechtbank dat de mediabedrijven niet noemenswaardig veel advertentie-inkomsten mislopen. Gebruikers mogen verder zelf bepalen of zij advertenties willen tegenhouden.

ProSiebenSat1 en RTL hadden een rechtszaak aangespannen samen met advertentieverkoper IP Deutschland tegen het Keulse bedrijf Eyeo, dat AdBlock Plus op de markt brengt.

Eyeo verdient miljoenen door advertenties van Google, Amazon en Microsoft wel door te laten, zij het dat daaraan wel voorwaarden zijn verbonden. Ook die advertenties kunnen gebruikers nog steeds tegenhouden als zij willen.

Eyeo-woordvoerder Ben Williams sprak vandaag van een ‘overwinning voor internetgebruikers’. Marcus Prosch van ProSiebenSat1 had het daarentegen over een ‘treurige dag voor gebruikers’.

Deel dit bericht

11 Reacties

Michel

Er zijn relatief eenvoudige technologieën voor site-eigenaren om ad-blockers te omzeilen. Ligatus heeft er twee. Met de ene kunnen op display-posities advertenties worden weergegeven wanneer een ad-blocker aanstaat. Met de andere kunnen advertenties op de artikel-einde positie worden weergegeven ondanks het gebruik van een ad-blocker.

Iemand

“Eyeo verdient miljoenen door advertenties van Google, Amazon en Microsoft wel door te laten, zij het dat daaraan wel voorwaarden zijn verbonden. Ook die advertenties kunnen gebruikers nog steeds tegenhouden als zij willen.”

Hier kun je wel uit opt-outen (kromme zin), maar dat is even zoeken.

Beter is uBlock: https://www.ublock.org/

Allesin1

Iedereen kan bij Eyeo een verzoek indienen zodat de advertenties wel doorgelaten worden toch? Ik vind het trouwens meer dan terecht dat iedere gebruiker zelf mag beslissen of hij reclame wil zien of niet. Juist RTL, PRO7 en andere televisiezenders in Duitsland tonen al meer dan genoeg reclame op TV en verdienen ook miljoenen mee.

Paul Haarman

Tja, ad-blockers, het lijkt een zegen voor de internetgebruiker, maar in de toekomst gaan we er spijt van krijgen. Wat als uitgevers de advertenties van hun adverteerders niet meer kwijt kunnen? Dat betekent of hogere betaalmuren voor de gebruikers of veel native advertising waarbij we ons bij elk artikel moeten afvragen wie daarachter zit en welk belang gediend moet worden. Voor de vrijheid van het internet zijn duidelijk herkenbare advertenties een must. Geef mij maar een blog met 8 advertenties in de zijlijn in plaats van een gesponsord artikel.

Rob

Zijn Adblockers het einde van “the free internet”? Alle publishers van naam zouden users met adblockers moeten weren. Denk wel dat het goed is om te kijken naar de kwalitweit van de banners (adverteerder/tracking/formaten).

guus

Precies! of alle content consumeren, of geen content. bezoeker moet idd zelf kunnen kiezen of die wel of geen reclame op zijn scherm wil zien, maar de publisher moet dan ook kunnen bepalen of ze de content wel of niet wil aanbieden.

Camiel Freriks

Natuurlijk is de trukendoos oneindig om Adblockers te omzeilen. Maar wordt het niet eens tijd dat Marketeers gaan luisteren naar wat klanten echt willen. Bereik kun je kopen contact moet je maken. Stop met zenden start met luisteren. Power to the people.

John Coward

“Advertentie plaats van een gesponsord artikel” is een utopie.

Alles maar dan ook alles is reclame, wees alert enoeg om daar mee om te gaan en wees zuinig, dan is er helemaal niets aan de hand.

Fiber

Je moet als gebruiker zelf kunnen bepalen of je advertenties wil zien of niet. Als een gebruiker van AdBlock Plus ben ik blij met deze uitspraak en hoef ik me geen zorgen te maken om vervelende advertenties. Als ik iets zoek typ ik het wel in Google daar heb ik echt geen advertenties voor nodig.

anonymous

en terecht ad blokker gewoon weer aan hoe DURVEN ze ad blokker te blokkeren
het is een rechte inbeuk in mijn prive leven
overal word je op tv lastig gevallen met reclame
daarom kijk ik via internet waar ad blokker mij en vele andere beschermt
tegen de DUIVELSE BEDRIJVEN DIE JE BRAIN SPOELEN !!!

en dan nog een rechtzaak proberen laat ons niet laggen
a jullie hebben hem verloren en maar goed ook
b wij hackers weten toch wel meerdere manieren om er langs te komen
c jullie zijn gewaarschuwt wij zijn anonymous we zijn al legion ,verwacht ons,

leg je niet neer bij alle inbreuk op privicie op internet bij onder andere rtl

gebruik je kennes als een wapen start met hacken, join us want wij allemaal zijn, anonymous

Branco

Ik gebruik ook adblock plus zins iemand mij dat verteld heeft. ik erger mij mateloos aan die kut reclames. ben je op youtube een film kijken. komt er dwars door de film een kut reclame. Het is al erg genoeg dat wij zoveel moeten betalen aan kijk en luister geld (tv) het is tegenwoordig meer reclame dan de film zelf. Mogen wij dan in internet dan geen reclame hebben. ik betaal om internetten en videos en muziek te kijken. ik betaal geen internet kosten om steeds die kut advertenties weg te moeten gaan klikken. Vele advertenties zijn gewoon zwaar irritant en ze blijven komen. open je de webbrowser dan opend er meteen 10 pagina’s met reclame en die shit. door adblock plus heb ik dit probleem niet meer. door al die advertenties krijg je juist puin op je pc o.a. te veel junkfiles. deze worden door advertenties en reclames op je schijf geschreven. download maar eens junkfile scanner. je schrikt je kapot. zeker 10 gb aan onzin op je schijf. Nou doe mij maar gewoon ad-blockje hoor. als ik een site heb staat er toch ook geen reclames op. waarom de rest wel? hun willen toch een site, dan betaal maar voor je site. dat moet ik toch ook. en niet anderen met de kosten opgezadeld te zitten door hun advertentie op de site te mogen zetten. de adblock plus is de beste uitvinding ooit

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond