Deel dit artikel
-

RTL vernieuwt RTL XL

RTL heeft zijn online videoplatform RTL XL vernieuwd. Ook is er een nieuwe app die de gebruiker de mogelijkheid biedt zijn persoonlijke kanaal samen te stellen.

Iedere gebruiker kan de RTL XL-app naar zijn eigen hand zetten. De gebruiker kan het design aanpassen aan zijn favoriete kleur en ook het videoaanbod volgt zijn persoonlijke voorkeuren. De app geeft volgens RTL continu verrassende aanbevelingen en stelt samen met de gebruiker zijn ideale tv-ervaring samen. Hoe intensiever de kijker de app gebruikt, hoe persoonlijker zijn videoaanbod wordt.

Met behulp van de second screen functionaliteit in de RTL XL-app kunnen kijkers steeds meer live met programma’s meespelen of meepraten. RTL biedt interactie bij programma’s als RTL Autovisie en Carlo’s TV Café.

Triple IT en het designbureau Wunder ondersteunden RTL XL in de ontwikkeling van de nieuwe apps en site vanuit de gedachte dat RTL XL de kijkers, zenders, programma’s en sterren met elkaar verbindt.

Het vernieuwde RTL XL is beschikbaar op desktop en iOS. In november 2015 wordt de vernieuwde Androidversie gelanceerd. RTL XL Premium-klanten die gebruikmaken van een iPhone of iPad kunnen in de vernieuwde app video’s streamen met Chromecast.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

11 Reacties

Ronald

Er mag wel bij vermeld worden dat ze een bijzonder ‘business model’ erop nahouden. Namelijk 5 euro per maand voor Airplay en Chromecast ondersteuning(????!!!) wie verzint dat nu weer in deze wereld. Vandaar dat de app op Samsung tv’s compleet niet werkt. De nieuwe app blijft nog steeds dramatisch in performance als je dit vergelijkt met andere video streaming apps, die wel gewoon chromecast en airplay ondersteunen.

Regina

Aanvraag wachtwoord niet mogelijk.

Daan de Lange

@Ronald: Chromecast is een feature die we aanbieden in Premium omdat we daar nog geen advertenties kunnen tonen. Mocht dit in de toekomst wel kunnen, zullen we dit uiteraard mogelijk maken. Mocht je Chromecast willen uitproberen kun je deze week via onze site jezelf inschrijven voor 1 dag gratis Premium. We zien uit naar jullie feedback!

Daan (RTL XL)

Yvonne

Aanvraag wachtwoord niet mogelijk en …

Ik krijg steeds een link per email om wachtwoord te wijzigen, maar die link werkt al 2 dagen niet.
Ook zou het fijn zijn als het vorige abonnement van € 3,99 30 dagen werkt in plaats van 28 dagen, door de nieuwe site vermoed ik.

Bij het vorige abonnement werd een email gezonden met daarin laatste dag. Nu niet ontvangen, ook geen aankondiging van nieuwe premium. Gewoon pats boem, nieuw logo op Iphone, verder niets.

Ik kan nu na betaling premium kijken op de pc, maar niet op Iphone en dat is niet de bedoeling.

Yvonne van Vessem

ik heb nog een betaalde versie lopen t/m 17-10. Na de update kan ik niet inloggen, een aanvraag gedaan voor een nieuw wachtwoord. ik krijg wel een mail om dit opnieuw in te stellen maar als ik een nieuw wachtwoord instel krijg ik een error melding 500?
Kunnen jullie zorgen dat het wel weer gaat werken want ik heb wel betaald hiervoor.

mvg

Youandi beeris

Hoi Yvonne
Kun je ons via https://help.rtlxl.nl/hc/nl een berichtje sturen. Dan gaan we je helpen. We adviseren je ook om het wachtwoord via onze website http://www.rtlxl.nl te wijzigen ipv via het inlogscherm op de app.

Youandi Beeris
Manager klantenservice.

team USCworld

Sowieso verneukeratief dat ze je er voor laten betalen, stelletje geldwolven…hebben toch al dubbel en dik betaald gekregen door de reclameopbrengsten van de tv uitzending. De meeste normale zenders zijn vrijwel onbeperkt online terug te kijken.

Sander

Hoe is de fulltime screenen functionaliteit op Android in te regelen. Kan nu alleen kijken op klein kadertje.

K de Jong

Wilde vorige week darten kijken dus betaald, maar geen darten ik hoop dat ik vanavond wel kan kijken als ik er naar toe gaat blijf die maar zoeken en hou ik grijs beeld. Wat kan ik doen??? Ik doe het alleen voor het darten help me aub.

G. de Vries

Ik begin een verband te zien tussen populaire programma’s die je een dag later wilt terug zien en dan ineens werkt Premium niet. Toch wil je het programma graag kijken en gaat dan toch maar de versie met de reclames kijken…..waar rtl dan weer aan verdiend. Een nadeel voor de consument wordt zo hun voordeel!
Ik was zo vreselijk enthousiast over dit RTL XL, maar heb de afgelopen weken al zo vaak niet kunnen inloggen, terwijl technisch alles werkt, dat het gewoon irritant is! Hele slechte service!!

Annet Stiphout

Hallo rtlxl,

Mooi look en feel van de nieuwe rtlxl. Maar als ik iets wil kijken dan doen de reclames het wel, maar als dan het programma begint dan is het beeld zwart en hoor ik wel alles…. Hoe kan ik dot verhelpen?

Dank

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond