Deel dit artikel
-

RTL XL biedt ondersteuning voor Chromecast

Wie programma’s van RTL heeft gemist kan die vanaf nu in HD op televisie terugkijken. De mobiele app RTL XL biedt sinds vandaag ondersteuning voor Chromecast. In eerste instantie enkel voor iOS. Aan de Androidversie wordt gewerkt.

De abonnees van RTL XL konden vanuit hun app het beeld al via de Chromecast doorlussen naar het tv-scherm. Een upgrade van de iOS-app zorgt ervoor dat ook de niet-betalende kijkers in dezelfde hoge beeldkwaliteit tv-programma’s op het scherm in hun huiskamer kunnen bekijken.

Tot op heden vormden commercials de technische flessenhals. Premium-klanten hoeven geen reclame te kijken, maar het Gratis-publiek wel. Het was echter niet te doen om commercials naar de Chromecast te pushen. Dat is nu opgelost door de reclame op het iOS-apparaat te vertonen, iPhone of iPad, en de stream op tv in stand te houden.

RTL licht aan Emerce toe: “Ook is er een ‘verder kijken’-feature toegevoegd. Hiervoor hoeft de gebruiker niet eens ingelogd te zijn. De app onthoudt waar je gebleven bent. Dus beginnen met een aflevering en later verder kijken is geen probleem meer. Ook zie je tijdens het scrollen in een video direct naar welke scène je navigeert in een klein previewscherm. Daarnaast is de zoekfunctie van de RTL XL-app uitgebreid met een lijst met daarin alle programma’s.”

Chromecast is een kastje, ontwikkeld door Google, dat in opdracht van een app videobeelden van internet plukt en die naar de televisie streamt. YouTube en Netflix zijn via die route makkelijk op het grote scherm te bekijken.

Vele tientallen apps c.q. diensten bieden ondersteuning voor Chromecast. Lang niet allemaal zijn geschikt voor zowel Android als iOS. Die van RTL-concurrent NPO wel. De publieke omroepen bieden bovendien hun live tv-signaal aan via de app. RTL zendt vooralsnog geen live-televisie uit via zijn mobiele app. Voor een kleine groep tv-kijkers zou dat een argument zijn om het kabelabonnement op te zeggen.

Het is niet bekend hoeveel Chromecasts er in Nederland circuleren. De prijs van 35 euro wordt doorgaans als aantrekkelijk ervaren.

Foto: Bill Damon (cc)

Deel dit bericht

6 Reacties

Arie vd Giesen

Waarom eerst IOS ? terwijl er veel meer Android gebruikers zijn ??
Daarna nog een RTL XL app voor een Samsung Smart TV en dan kun je echt overal RTL kijken !
RTL is de enige televisie aanbieder die geen app heeft op Samsung Smart TV’s, NPO, SBS6 en Kijk wel !

Rudhra

En nog steeeds geen RTL XL op Sony televisies.. bizar !!

Tim

Eerst iOS voor Chromecast? DEV team bestaat zeker uit Apple fanboys. Waarschijnlijk moet je ook nog eens betaalde RTL XL klant zijn om dit te kunnen streamen.

Wie daar geld voor over heeft, is mij een raadsel.

Danny van den Heuvel

Je kunt nu al chromecast gebruiken. Zoek een gemist programma, ga naar de optie delen en daarna met een andere app, genaamd bubbleupnp , ga in die app naar renderer en kies de chromecast. Doe ik al maanden en het werkt zowel op telefoon als tablet. De kwaliteit van de progs is beter als van NPO.
Omdat de resolutie beter is.

Nancy Vendeville

Ik heb een samsung TV en zit al een jaar te etteren.
Heb een chromecast gekocht om rtlxl te omtvangen. Deedhet niet. Toen een abonnement genomen op rtlxl en je raad het . Het is nog steeds rampzalig en nu kan ik helemaal geen rtlxl meer bekijken.
ECHT SUPER WAARDELOOS

R. Brink

Al een paar dagen werkt de app rltl xl niet meer. Waarom wordt daar niets aan gedaan?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond