Deel dit artikel
-

Ruim 1,3 miljoen dollar voor tricorder

De Scanadu medische scanner van de Belg Walter De Brouwer heeft bij crowdfundingplatform Indiego ruim 1,3 miljoen dollar opgehaald. Daarmee is het het best gefinancierde project tot nu toe.

De Brouwer woont en werkt sinds mei 2011 in San Francisco en werd naar eigen zeggen geïnspireerd door de tricorder van Star Trek. Het apparaat dat een zeer snelle scan van iemands gezondheid kan maken, kan de temperatuur, bloeddruk, long- en andere vitale functies meten zonder direct contact met het lichaam te maken.

De Brouwer verkende al eerder de mogelijkheden van de technologie. Toen in 2005 zijn zoon werd getroffen door ernstig hersenletsel, besloot hij er serieus mee aan de slag te gaan. Het idee is dat je met dit apparaat razendsnel metingen kunt verrichten en die kunt delen met bijvoorbeeld artsen als die niet ter plekke zijn.

Een gok was het wel, want De Brouwer heeft geen medische achtergrond. Hij studeerde taalwetenschappen aan de universiteit van Gent en promoveerde aan de universiteit van Tilburg in de semiotiek (de bestudering van tekens en hun onderlinge relatie).

De Brouwer ging aanvankelijk voor honderdduizend dollar, maar heeft nu ruim zevenduizen financiers in honderd landen.

Op 26 september organiseert Emerce eHealth in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond