Deel dit artikel
-

Ruim 2,5 keer vaker gezocht naar gratis spullen op Marktplaats

Dit jaar werd ruim 2,5 keer vaker gezocht naar gratis spullen op Marktplaats dan vorig jaar: van 8.5 miljoen zoekopdrachten in 2019 naar bijna 21 miljoen dit jaar. Met duidelijke pieken gedurende perioden van (semi)lockdown.

Van alle populaire zoekopdrachten op de handelssite, blijft ‘gratis’ veruit het meest gezochte trefwoord ooit, zo meldt de handelssite.

Dit jaar werd meer gezocht naar meubels, kantoorinrichting en spullen voor buitenactiviteiten als gevolg van de lockdown. De meest populaire rubrieken in aangeboden advertenties waren dit jaar Schoenen en Speelgoed (Lego en Duplo) met bijna 2.8 miljoen en 1 miljoen nieuw geplaatste advertenties.

De coronazomer zorgde ook voor meer interesse in buiten- en kampeerproducten. Met de camper nog steeds op de tweede plaats van meest populaire zoekwoorden op Marktplaats in 2020. Het aantal zoekopdrachten naar boten, opzetzwembaden en trampolines steeg dit jaar het hardst op de handelssite. Naar een tweedehands laptop, bureau(stoel) en een hometrainer werd dit jaar ook massaal gezocht t.o.v. vorig jaar.

Er werd ook veel gezocht naar game consoles, bordspelletjes, breigerei en puzzels op Marktplaats. Met een piek in de herfstperiode. Het zoekgedrag naar puzzels werd in de maanden september en oktober bijna verdrievoudigd ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar (177.000 versus 68.000).

Foto Marktplaats

Top-10 meest gezochte woorden van 2020:

 1. Gratis
 2. Camper
 3. (Elektrische) fiets
 4. (Hoek)bank
 5. (Kleding)kast
 6. Scooter
 7. Caravan
 8. Bureau
 9. Eettafel
 10. Auto

Top-10 snelst stijgende zoekwoorden 2020 t.o.v. 2019

 1. Boot (speedboot/rubber boot)
 2. Zwembad / jacuzzi
 3. TV meubel
 4. Trampoline
 5. Jan van Haasteren (puzzels)
 6. Bureaustoel
 7. Tuinset
 8. Laptop
 9. Vloerkleed
 10. Hometrainer

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond