Deel dit artikel
-

Ruim 55.000 IT-bedrijven in Nederland

De IT-branche in Nederland telt in totaal ruim 55.000 bedrijven. Het grootste segment bestaat uit softwarebedrijven (54 procent), gevolgd door system integrators en IT-dienstverleners (27 procent), tech- en internetbedrijven (8 procent), hosting- en cloud providers (6 procent), hardware-bedrijven (5 procent) en datacenters (0,5 procent). Dat blijkt uit een inventarisatie van ABN Amro.

Internetbedrijven, hosting- en cloud providers en datacenters zijn relatief nieuwe spelers en zijn sterk in opmars. Door de opkomst van cloud houdt al 14 procent van alle bedrijven zich bezig met deze nieuwe vormen van IT.

Uit het onderzoek blijkt verder dat het grootste deel van alle IT’ers – 55 procent – werkzaam is voor softwarebedrijven. Deze branche is bovendien goed voor 41,9 procent van de totale omzet in de IT-markt, gevolgd door hardware-leveranciers (29,8 procent) en system integrators en IT-dienstverleners (15,8 procent).

De totale omzetgroei bedroeg in 2018 7,4 procent en ook over de toekomst zijn IT-bedrijven positief. Ruim de helft verwacht in de komende drie jaar een toename of zelfs een sterke omzetstijging. ABN AMRO verwacht in 2019 een groei van 5 procent in 2019 en in 2020 van 4,5 procent.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond