Deel dit artikel
-

Ruim derde internetters gebruikt cloud voor opslag

Van alle internetgebruikers van 12 jaar en ouder maakte in 2014 ruim één op de drie gebruik van de cloud. Vooral jongere internetters omarmen deze internetfaciliteit, als vervanging voor het opslaan van gegevens op de eigen computer. Dit blijkt uit onderzoek van het CBS.

Van de mensen van 12 jaar of ouder die de afgelopen drie maanden internet hebben gebruikt, heeft 35 procent gegevens via internet opgeslagen. Er wordt vaak gratis cloudruimte aangeboden bij software op een tablet of smartphone. Cloudgebruikers hebben dan ook vaker een tablet of smartphone dan niet-gebruikers.

Jongere internetgebruikers (tot 45 jaar, 45 procent) gebruiken vaker een clouddienst dan oudere. Het gebruik van cloud stijgt met het opleidingsniveau. Van de laagopgeleiden gebruikt een kwart cloud computing, van de hoogopgeleiden 46 procent.

Van de internetters die de cloud gebruiken zegt 90 procent dat zij deze voor de opslag van foto’s gebruiken. Op ruime afstand volgen tekstbestanden, spreadsheets en presentaties: 64 procent geeft aan hier de cloud voor te gebruiken. Muziek, video’s of e-books worden minder vaak opgeslagen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond