Deel dit artikel
-

Ruimteruzie Musk en Bezos laait op

Jeff Bezos heeft mede-miljardair Elon Musk in zijn vizier wat betreft zijn ondernemingen in de ruimte. Hij klaagt voor de tweede keer in een half jaar over concurrentie van de Tesla-baas.

Begin dit jaar uitte Bezos zich al kritisch over Starlink. Dat paste de technische plannen voor zijn satellietnetwerk Starlink tussentijds aan. Volgens de grootaandeelhouder van Amazon verzet SpaceX daarmee de paaltjes tijdens de wedstrijd.

Bezos stoort zich daar aan, omdat het bedrijf dat hij onlangs verliet een eigen netwerk van satellieten gaat bouwen. Ook dat moet een netwerk van datanodes worden dat de aarde omspant en internet naar de aarde straalt. Dit Project Kuiper kreeg vorig jaar groen licht van toezichthouder FCC.

Kuiper Systems moet zijn eerste satelliet nog lanceren. Starlink heeft honderdduizend klanten.

Vorige week diende de Amazon-dochter een klacht in tegen Space. Elon Musk reageert nogal puntig op Bezos:

Het is de tweede aanvaring in korte tijd. De twee botsen ook al over een contract met NASA over wie een maanlandingsmodule mag leveren. Dat is een contract van 2,9 miljard dollar. SpaceX kreeg het toegewezen. Bezos’ Blue Origin klaagt dat ook hier de opdrachtgever op het laatste moment de paaltjes rondom het spel verzette.

De rechtszaak over deze casus start, zo blijkt nu, een week later omdat het IT-systeem van de rechtbank niet overweg kan de grote databestanden die de partijen aanleveren.

Tweakers publiceerde deze week zijn eerste ervaringen met breedbandinternet van Starlink:

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Foto: NASA Kennedy (cc)

Deel dit bericht

5 Reacties

Blockchainkiller

Belachelijke verpis wedstrijd tussen deze uitbuiters…

0 respect

J Huisman

Slecht verliezer, die Bezos….

Unstable warpfield

Van een ver pis wedstrijd is geen sprake. SpaceX is bezig met wat ze goed doen, namelijk orbitale voertuigen lanceren. ULA doet dit al jaren en nu valt iedereen ineens over Musk. Dat is pas belachelijk.

Dat Bezos dit niet kan hebben maakt hem idd een slechte verliezer, maar om een ver pis wedstrijd te kunnen organiseren zijn twee teams nodig. Blue origin is verre van een concurrent van SpaceX en heeft nog een hele lange weg te gaan…

Blockchainkiller

Ik vind het een verschrikkelijke ontwikkeling; na het hele milieu baar de kl@te te hebben gebracht met Amazon dan nu even als ultieme trap na een raket die op een piemel lijkt de ruimte inschieten….

Ik val tevens niet over Musk, maar deze man is ook niet zonder zonde hoor; iets met kinderarbeid in de cobalt mijn van zn pappie; en die cobalt gebruikt hij voor de batterijen van die verschrikkelijke auto’s.

Unstable warpfield

Musks vader heeft geen enkele mijn. Het (overigens onware) Internet verhaal is dat hij een samaragd mijn zou bezitten.

Tesla gebruikt cobalt voor de batterijen. Dat klopt. Samsung, apple, lg, Panasonic, dell, hp en legio andere bedrijven ook. Je zou het argument kunnen maken dat dat Tesla de grootste verbruiker is. Dan heb je een punt. Overigens is het kinderarbeid verhaal wel al aangekaart door Tesla als probleem wat bekeken en aangepakt dient te worden. Ik weet niet of al die andere bedrijven dat ook doen.

Dat een Tesla een vershrikkelijke auto is, is een mening en laat ik even zitten. Sowieso is het hele Tesla verhaal een beetje off-topic hier :-p

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond